Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Etikhove

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, aanslag op servies, apparaten die slecht werken of een droge huid? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 19,60 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Etikhove leidt tot kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl vind je waardevolle info alle mogelijke waterontharders: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 19,60 dH in Etikhove.
 • Dit kan zorgen voor onder andere bittere thee en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: verlaging van de maandlasten voor energie, minder huidproblemen en huidirritaties en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €245 op jaarbasis.

Direct naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid EtikhoveHoe functioneert zo’n installatie?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteMaarkedal
Postcode9680
Gem. Gasverbruik M31.445 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4250 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Lagere stookkosten.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Etikhove

Wil jij ook af van apparaten die slecht werken en kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Een groeiend aantal huishoudens installeren een innovatieve waterontkalker. Een dergelijke installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag meer, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zacht en smaakvol water en een efficiëntere warmteoverdracht. In de gemeente Maarkedal kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Etikhove gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. De installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Aanbieding waterontkalker.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals strijkijzers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Etikhove?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Etikhove. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot langere levensduur van huishoudelijke apparaten en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Etikhove zit met een waterhardheid van 19,60. Concreet: Erg hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid reduceren biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld lagere energiekosten, een zachte huid en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Opmerking: water uit deze categorie is niet ongezond.

Hardheid water in Etikhove

De waterhardheid van het drinkwater in Etikhove is 19,60 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Erg hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-etikhove-9680

Populaire merken en modellen

 • General electric GXOF27KE
 • Ecowater eVOLUTION 300 Boost
 • Boshuis Combilux plus 200
 • Watertotaal Euro Combi Compact 20
 • North Star 11ED

Hoe werkt de waterontkalker?

Het moge duidelijk zijn: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterverzachters (van bijv. Van Marcke) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op deze wijze wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Etikhove verlaag je de dH waarde van 19,60 naar een fijne 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We behandelen 2 producten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een lage prijs, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en geen inzicht in statistieken. Beschikbaar vanaf €860.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Nadelen: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1275.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €400,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van een machine met een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de regeneratie plaatsvindt.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een uitkomst voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Etikhove.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Neem contact op met product-specialisten voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De investering van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Van €90 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2000 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, het type ontharder en het vermogen. Behalve deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van deze systemen beginnen vanaf ongeveer €740 (zonder installatiewerk). Een goed apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1275 en €2125 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de geschatte kosten van een waterverzachter in Etikhove.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Start meteen met onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele prijzen bij professionele installateurs. Zo kan men moeiteloos en direct experts, verschillende opstellingen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €155
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €770
Elektronische waterontharderV.a €930
Tabletten€50 per 100 kilo
Onderhoud (indicatie)V.a €105 op jaarbasis
MontageRond de €200
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Etikhove?
De hardheid in Etikhove is om en nabij de 19,60 dH. Het gemiddelde in de provincie Oost Vlaanderen is plus minus 14,53 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere een glanzende vaat en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn dan ook van mening dat je vooral een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan minder huidproblemen en huidirritaties, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om kalk uit het water te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium elementen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats d.m.v. geplande regeneratie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Etikhove.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: lagere stookkosten, smaakvol water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een zachte huid, bestaande kalkaanslag verdwijnt, extra schoon servies, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie