Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Maarke-Kerkem

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droog haar na het douchen? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 19,60 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Maarke-Kerkem leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze pagina vind je praktische informatie over diverse types waterontharders: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 19,60 dH in Maarke-Kerkem.
 • Dit kan zorgen voor onder andere strepen op de ramen en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: een besparing op de energierekening, lekkere watersmaak en geen strepen meer op glas en lak.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €320 per jaar.

Thema’s: Waterverzachter kooptipsVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid Maarke-KerkemZo werkt een waterontharderInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteMaarkedal
Postcode9680
Gem. Gasverbruik M31.450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4300 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Betere smaak van water.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Geïrriteerde huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Maarke-Kerkem

Heb jij genoeg van dichtslibbende waterleidingen of hoog shampoo/zeepverbruik? Een toenemende groep woningeigenaren lossen dit op met een professionele waterontkalker. Een dergelijk systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, geen strepen meer op glas en lak, zachtere was en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de gemeente Maarkedal kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Maarke-Kerkem hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Milieuvriendelijke waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals boilers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidEen minder droge huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals boilers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Maarke-Kerkem?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Maarke-Kerkem. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot ren glanzende vaat en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Maarke-Kerkem heeft een waterhardheid van 19,60. Definitie: Erg hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan efficiëntere verwarming, heerlijk zachte kleding en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Maarke-Kerkem

De waterhardheid van het drinkwater in Maarke-Kerkem is ongeveer 19,60 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Erg hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-maarke-kerkem-9680

Vaak geplaatste ontharders

 • Grunbeck Weichwassermeister GSX5
 • Ecowater eVOLUTION 400 Boost
 • Boshuis Combilux plus 400
 • Watertotaal Euro Combi Compact 25
 • North Star 14ED

Hoe werkt een waterontkalker precies?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Siata) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Maarke-Kerkem verklein je de dH waarde van 19,60 naar een Dh van ongeveer 3. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit procentuele aantal kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een periode zal de onthardingshars verzadigen. Om de 6/7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De hoeveelheid zout is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Wij differentiëren twee installaties: Elektronische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een gunstig tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €860.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een vaak gekozen systeem vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Te bestellen vanaf c.a. €1075.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €450,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een uitkomst voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Maarke-Kerkem.

Reken af met kalk!

Vraag contactgegevens aan voor vakmannen voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De prijs van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Van €110 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1425 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de omvang van het systeem. Naast deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van waterontkalkers zijn zo’n €760 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerd apparaat zit ergens tussen de €1275 en €1800 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder achterhaal je de huidige kosten van een waterverzachter in Maarke-Kerkem.

Overweeg je om een waterontkalker te laten installeren? Probeer dan onze online offerteservice en achterhaal de tarieven bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en direct specialisten, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €110
Mechanische waterontharderCirca €690
Elektronische waterontharderRond de €1070
Regeneratiezout€17,50 voor 25 kg
OnderhoudscontractVanaf €140 op jaarbasis
InstallatieC.a. €190
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Maarke-Kerkem?
De waterhardheid in Maarke-Kerkem is om en nabij de 19,60 dH. De meting in de provincie Oost Vlaanderen is circa 14,53 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen kalkvrije leidingen en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Je kunt denken aan minder huidirritatie na het douchen, zacht en fris water, een super zachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium elementen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door geplande regeneratie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone machine is noodzakelijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Maarke-Kerkem.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: een besparing op de energierekening, een lekkere watersmaak, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, niet langer last van kalkaanslag, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie