Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder De Moer

Wil jij ook af van kalkaanslag, strepen op je ruiten, water met een vreemde smaak of een droge huid? Dit heeft vaak te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.50 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterontharder in De Moer heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op waterontharderrevolutie.nl vind je praktische info alle mogelijke waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.50 dH in De Moer.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als droge haren na een douchebeurt en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zijdezachte kleding en huid en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €320 per 12 maanden.

Lees verder over: Waar op letten bij waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid De MoerHoe functioneert zo’n installatie?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLoon op Zand
Postcode5176
Gem. Gasverbruik M31480 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33200 kWh
Gem. Waterhardheid7.50 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Glascorrosie.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vraag offerte aan voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen De Moer

Ben jij ook klaar met dichtgeslibde leidingen of doffe aanslag in keuken en badkamer? Een toenemende groep woningeigenaren kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontharder. Deze installatie onttrekt kalk uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, kleding die langer mooi blijft en een efficiëntere verwarming. In de omgeving van de gemeente Loon op Zand vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in De Moer hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Aanbieding waterontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals boilers hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Tabel met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in De Moer?

Vermoedelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in De Moer. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel structureel lagere energiekosten en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • De Moer heeft een geschatte waterhardheid van 7.50. Dit staat voor matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • O.a. een beter presterende CV-ketel, smaakvol water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in De Moer

De waterhardheid van het drinkwater in De Moer bedraagt ongeveer 7.50 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,36 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-de-moer-5176

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Amysoft E-100
 • Atag Descale 10
 • Erie Softline Eco30
 • Erie Slimline Eco24
 • Boshuis iQualQ Combi 400

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aquacell) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op deze wijze ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in De Moer verklein je de dH waarde van 7.50 naar een Dh onder de 2.5. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit beetje kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Speciale harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een gunstige prijs, geen stroomkosten en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Je koopt zo’n machine al vanaf €830.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1050.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €450,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van een extra cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een uitkomst bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in De Moer.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Kom in contact met vakmannen voor advies.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een ontharder variëren nogal. Dit loopt van €130 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €2150 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs hangt af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter. Naast deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Enkele waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van waterverzachters beginnen bij €790, excl. installatie. Een geavanceerde installatie heeft een prijskaartje tussen de €1200 en €2175 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je een overzicht met de kosten van een waterontharder in De Moer.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je huis te installeren? Probeer dan onze vergelijker en achterhaal de prijzen bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe en gratis specialisten, soorten waterverzachters en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €70
Waterontharder (mechanisch)V.a €870
Elektronische waterontharderVanaf €900
Reinigingszout€15 per 25 kilo
OnderhoudscontractC.a. €110 per beurt
PlaatsingBegint bij €220
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in De Moer?
De waterhardheid in De Moer ligt rond de 7.50 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Brabant ligt op 7.58 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: kalkvrije leidingen en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Zoals prettige douchebeurt, zacht en smaakvol water, een glanzende vaat en minder poets- en boenwerk. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium deeltjes kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen a.d.h.v. een natriumoplossing. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Machines met ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schoon apparaat wordt voorgeschreven zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in De Moer.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: gunstig energieverbruik, zacht en smaakvol water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, stukken minder last van kalkaanslag, extra schoon servies, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie