Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Kaatsheuvel

Heb je last van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, apparaten die slecht werken of droog haar na het douchen? Waarschijnlijk komt dat door hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.50 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Kaatsheuvel resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina tref je bruikbare informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 7.50 dH in Kaatsheuvel.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld veel schoonmaakwerk en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zachter wasgoed en minder poetsen en boenen.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €230 per jaar.

Lees verder over: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid KaatsheuvelWerking eenvoudig uitgelegdWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLoon op Zand
Postcode5171
Gem. Gasverbruik M31480 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33200 kWh
Gem. Waterhardheid7.50 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water met een vreemde smaak.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Kaatsheuvel

Heb jij genoeg van een inefficiënte hr-ketel en kalkaanslag op de verwarmingselementen? Flink wat woningeigenaren plaatsen een professionele waterontharder. Deze installatie onttrekt kalk uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag in de badkamer, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zacht en fris water en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de buurt van de gemeente Loon op Zand zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Kaatsheuvel hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Professionele waterontharder.

VoordeelBeschrijving
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals heetwaterkranen zullen geen kalkaanslag meer hebben. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals koffiezetapparaten. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Kaatsheuvel?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Kaatsheuvel. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel een mooie besparing op de energierekening en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Kaatsheuvel ontvangt een waterhardheid van 7.50. Samengevat: matig hard water.
 • Het effect daarvan is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en smaakvol water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Kaatsheuvel

De waterhardheid van het leidingwater in Kaatsheuvel bedraagt circa 7.50 dH. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,36 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-kaatsheuvel-5171

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Amysoft C-300
 • Watergenius Blue Line Basic
 • Delta Arenal
 • Aquatechnic Ultrasoft 20
 • Erie Maxima Eco11

Hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat precies? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Delta) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Kaatsheuvel voer je de dH waarde terug van 7.50 naar een Dh onder de 3. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken. Eens per week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door het waterverbruik, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan twee machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Het gemak zit ‘m in een lage prijs, het gebruikt geen energie en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €830.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: de montagekosten, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1250.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €450,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van twee cilinders is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert niet de beschikking tot zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitstekend geschikt voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Kaatsheuvel.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €75 voor magnetische ontharders tot ruim €2075 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het vermogen. Naast deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €730, exclusief installatiekosten. Een apparaat met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1450 en €1950 incl. installatie. In het volgende schema tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Kaatsheuvel.

Meteen weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Open de offerte vergelijker en bekijk actuele tarieven bij professionele installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos en direct monteurs, verschillende installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €55
Mechanische waterontharderC.a. €770
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €990
Onthardingstabletten€50 per 100 kg
OnderhoudscontractV.a €90 per 12 maanden
MontagekostenBegint bij €250
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Kaatsheuvel?
De hardheid in Kaatsheuvel is gemiddeld 7.50 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Brabant bedraagt 7.58 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor lagere energierekening en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je in de eerste plaats een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. O.a. minder huidirritatie na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, een zijdezachte was en minder schrobben en poetsen. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt via het regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde installatie is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Kaatsheuvel.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: gunstig energieverbruik, een betere smaak van het water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, altijd een schone en zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie