Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Herenthout

Heb je in huis last van kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, bittere thee of irritaties aan de huid? Dit heeft wellicht te maken met te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 11,76 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Herenthout zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Middels onze specialisten check je nuttige info info over diverse types waterontharders: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 11,76 dH in Herenthout.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere veel schoonmaken en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: lager stroom- en gasverbruik, betere smaak van water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €335 per jaar.

Direct naar: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid HerenthoutTechnische uitleg werkingInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteHerenthout
Postcode2270
Gem. Gasverbruik M33.465 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4000 kWh
Gem. Waterhardheid11,76 dH

Positieve effecten van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Herenthout

Heb jij genoeg van een droge huid en/of hoog shampoo/zeepverbruik? Steeds meer woningeigenaren lossen dit op met een betrouwbare waterontkalker. Dit product haalt kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zacht en fris water en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de buurt van de gemeente Herenthout kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Herenthout was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Beste ontharder.

PluspuntUitleg
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatje simpelweg minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals boilers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. strijkijzers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Herenthout?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Herenthout. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor een zachte huid na bad of douche en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Herenthout zit met een waterhardheid van 11,76. Samengevat: Hard water.
 • Het effect daarvan is erg persoonlijk.
 • Het reduceren van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zacht en fris water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Belangrijk: deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Herenthout

De waterhardheid van het water in Herenthout is ongeveer 11,76 dH. Dit houdt in dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 11,76 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 33,49 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-herenthout-2270

Vind een vakman in de buurt

Veel gekozen merken

 • Ecowater Galaxy VDR14
 • Euraqua Europe Pallas Duo maxi
 • Lubron Easysoft 1100 Classic
 • Waterluxe Duo 7
 • Amysoft C-300

Hoe werkt een waterontkalker?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Pallas) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op deze wijze wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Herenthout reduceer je de dH waarde van 11,76 naar een Dh van ongeveer 2.5. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Er bestaan 2 producten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een gunstige prijs, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: het aanzienlijke zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Dit systeem is beschikbaar vanaf €850.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. De minpunten zijn: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1125.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €360,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van twee cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Herenthout.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Neem contact op met product-specialisten voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De investering van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €50 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €2325 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en het vermogen. Naast deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van dergelijke installaties lopen op vanaf €850, zonder installeren. Een geavanceerd apparaat kost gemiddeld tussen de €1650 en €1725 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder tref je de huidige kosten van een waterverzachter in Herenthout.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Surf verder naar onze handige offerte-service en check de huidige kosten bij professionele installateurs. Zo kan je zonder problemen en zonder kosten specialisten, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €65
Waterontharder (mechanisch)Circa €680
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1100
Zouttabletten€40 per 75 kilo
Onderhoud (indicatie)Vanaf €145 (jaarbasis)
MontagekostenCirca €210
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Herenthout?
De hardheid van het water in Herenthout is circa 11,76 dH. De referentiewaarde in de provincie Antwerpen schatten we op 11,07 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: kleding die langer mooi blijft en geen strepen meer op glas en lak.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je vooral een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Zoals een zachte huid en droog haar, smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en veel minder poetsen in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium bouwstenen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt het hars schoongespoeld door middel van de regeneratie functie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde installatie is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Herenthout.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: lagere stookkosten, betere smaak van water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een zachte huid, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een super zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie