Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Gierle

Heb je last van kalkneerslag, aanslag op servies, water met een vreemde smaak of een erg droge huid? Waarschijnlijk komt dat door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 11,76 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterverzachter in Gierle maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten check je nuttige informatie met betrekking tot waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 11,76 dH in Gierle.
 • Dit kan zorgen voor situaties als glascorrosie en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn lager energieverbruik, kleding die langer mooi blijft en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €230 per jaar.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterverzachter kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid GierleHoe werkt het?Wat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteLille
Postcode2275
Gem. Gasverbruik M31.445 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4350 kWh
Gem. Waterhardheid11,76 dH

De voordelen van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Bittere smakende thee.

Gratis offertes voor een waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Gierle

Heb je last van slecht werkende huishoudelijke apparaten of veel schoonmaakwerk? Steeds meer Vlamingen kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontkalker. Een dergelijk systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, Geen glascorrosie of witte aanslag, smaakvol water en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de omgeving van de gemeente Lille opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Gierle hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. De installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Waterverzachter informatie.

PositiefBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals boilers vertonen veel minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals CV-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Gierle?

Vermoedelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Gierle. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en textiel dat langer mee gaat. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Gierle ontvangt een waterhardheid van 11,76. Samengevat: Hard water.
 • Het gevolg van deze score is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt comfort.
 • O.a. maandelijks lagere energielasten, een glanzende vaat en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Gierle

De waterhardheid van het drinkwater in Gierle bedraagt circa 11,76 dH. Dit houdt in dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 11,76 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 33,49 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-gierle-2275

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Watergenius HWS 1500
 • Kinetico Kube 6
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 30
 • Culligan Global Cabinet
 • Apic Nessos

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterverzachters (van merken als Aqua Soft) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op basis daarvan vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Gierle minimaliseer je de dH waarde van 11,76 naar een zachte 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. De harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 machines: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een lage prijs, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. Beschikbaar vanaf €975.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de tarieven, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Te bestellen vanaf c.a. €1125.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is circa €380,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Gierle.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan experts voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De investering van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €150 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2125 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door het model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de inhoud van het systeem. Behalve deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van deze systemen beginnen vanaf ongeveer €820 (montage niet inbegrepen). Een slimme installatie zit ergens tussen de €1250 en €1800 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Gierle.

Meteen weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Start meteen met onze handige offerte-service en achterhaal de tarieven bij de beste installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig snel installateurs, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €105
Waterontharder (mechanisch)V.a €690
Elektronische waterontharderC.a. €1070
Reinigingszout€30 voor 50 kg
OnderhoudskostenV.a €95 per 12 maanden
MontagekostenRond de €170
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Gierle?
De waterhardheid in Gierle schatten we op 11,76 dH. De meting in de provincie Antwerpen is gemiddeld 11,07 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals een zachte huid en textiel slijt minder snel.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Bijv. prettige douchebeurt, een lekkere watersmaak, zachter wasgoed en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat kan bereikt worden doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen via geplande regeneratie. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Gierle.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: efficiëntere verwarming, fris kraanwater, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van droge huid, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een super zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie