Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Wechelderzande

Wil jij ook af van kalkneerslag, glascorrosie, dichtgeslibde leidingen of geïrriteerde huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 11,76 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Wechelderzande leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl tref je nuttige info info over de waterontharders: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 11,76 dH in Wechelderzande.
 • Dit is de oorsprong van problemen als veel schoonmaakwerk en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • De voordelen: gunstig energieverbruik, smaakvol water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €350 per 12 maanden.

Lees verder over: In 5 stappen een waterverzachter kopenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid WechelderzandeWerking eenvoudig uitgelegdDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieAntwerpen
GemeenteLille
Postcode2275
Gem. Gasverbruik M31.455 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4450 kWh
Gem. Waterhardheid11,76 dH

Het effect van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Water met een vreemde smaak.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Wechelderzande

Zit jij in de woning ook met situaties als huidirritaties en water met een vreemde smaak? Een groeiend aantal huishoudens bestellen een slimme waterontkalker. Dit systeem filtert kalk uit kraanwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag in de badkamer, minder poetsen en boenen, zachtere was en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de buurt van de gemeente Lille zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Wechelderzande wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Ontharder informatie.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals HR-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Tabel met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Wechelderzande?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Wechelderzande. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Wechelderzande zit met een waterhardheid van 11,76. Dit houdt in Hard water.
 • Het effect daarvan is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt comfort.
 • O.a. apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, lekkere watersmaak en geen strepen meer op glas en lak.
 • Belangrijk: deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Wechelderzande

De waterhardheid van het leidingwater in Wechelderzande bedraagt ongeveer 11,76 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 11,76 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 33,49 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-wechelderzande-2275

Vergelijk prijzen in de regio

Veel gekozen merken

 • Watergenius Blue Line Basic
 • Kinetico Premier Compact HE
 • Euro Combi 14 Fleck
 • Culligan Medallist 915
 • Aquarex IMP Pro 14

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

Het moge duidelijk zijn: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Aqua Care) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zo wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Wechelderzande reduceert je de dH waarde van 11,76 naar een acceptabele 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We onderscheiden 2 soorten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstige prijs, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €900.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1275.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €350,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Wechelderzande.

Een woning zonder kalkaanslag?

Wij koppelen je aan experts voor een demo.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €120 voor magnetische ontharders tot zo’n €2225 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de capaciteit van het systeem. Naast deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van waterontharders beginnen vanaf ongeveer €810, excl. installatie. Een luxe apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1100 en €1850 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de actuele kosten van een waterverzachter in Wechelderzande.

Overweeg je om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Kies dan nu voor onze handige offerte-service en bekijk actuele prijzen bij de beste installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos supersnel modellen, verschillende installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €65
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €760
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1060
Zouttabletten€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudscontractRond de €85 per beurt
PlaatsingV.a €190
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Wechelderzande?
De hardheid in Wechelderzande ligt rond de 11,76 dH. De meting in de provincie Antwerpen komt uit op ongeveer 11,07 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor efficiëntere warmteoverdracht en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn dan ook van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan een minder droge huid, meer smaak aan koffie en thee, kleding dat langer meegaat en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium deeltjes worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het systeem gereinigd door een speciaal regeneratie moment. Het onthardingszout is online te bestellen. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werking van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Machines met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde machine is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Wechelderzande.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: gunstig energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, niet langer last van kalkaanslag, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie