Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Poederlee

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, bittere thee of een irriterende huid? Dit heeft wellicht te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 11,76 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterverzachter in Poederlee resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze pagina verzamel je belangrijke info met betrekking tot waterontharders: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 11,76 dH in Poederlee.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld veel schoonmaken en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: apparatuur die langer meegaat, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en het textiel gaat langer mee.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €345 per 12 maanden.

Lees verder over: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid PoederleeZo werkt een waterontharderGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteLille
Postcode2275
Gem. Gasverbruik M31.450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4400 kWh
Gem. Waterhardheid11,76 dH

Pluspunten van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Lager energieverbruik.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Poederlee

Zit jij thuis ook met een droge huid en witte aanslag op het glaswerk? Een groeiend aantal huizenbezitters bestellen een slimme waterontkalker. Deze installatie haalt kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag meer, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid na bad of douche en lagere stookkosten. In de buurt van de gemeente Lille werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Poederlee hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. De installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Waterontkalker informatie.

VoordeelUitleg
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatje verwarmingsinstallatie beter werkt.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals wasdrogers hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee of een glaasje water smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasdrogers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Poederlee?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Poederlee. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt minder huidproblemen en huidirritaties en zijdezachte kleding. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Poederlee heeft een waterhardheid van 11,76. Samengevat: Hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is nogal subjectief.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere lagere energierekening, fris kraanwater en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed om te weten: deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Poederlee

De waterhardheid van het water in Poederlee is om en nabij de 11,76 Duitse graden. Dit betekent dat het water Hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 11,76 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 33,49 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-poederlee-2275

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Interessante installaties

 • Watergenius HWS 2500
 • Kinetico Mini KB
 • Euro Combi 10 Fleck
 • Culligan Medallist 910
 • AquaCombi AquaCell

Zo werkt een waterontkalker

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Culligan) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door dat proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Poederlee reduceert je de dH waarde van 11,76 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat overblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd raakt de hars verzadigd. Eens per week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Wij differentiëren twee types: Elektronische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een gunstige prijs, het gebruikt geen energie en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en minder instellingen mogelijk. Dit systeem is beschikbaar vanaf €860.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Belangrijke pluspunten zijn: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1150.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is circa €375,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclusgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Poederlee.

Een woning zonder kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De totale kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €100 voor magnetische ontharders tot ruim €2175 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, het aantal cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van dergelijke installaties lopen op vanaf €690 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerd apparaat kost gemiddeld tussen de €1475 en €1975 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Poederlee.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Gebruik dan onze vergelijker en check de huidige prijzen bij professionele installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en kosteloos modellen, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €130
Mechanische waterontharderCirca €650
Elektronische waterontharderRond de €1040
Onthardingstabletten€50 voor 100 kilo
Onderhoud (indicatie)V.a €145 p/jaar
PlaatsingskostenVanaf €260
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Poederlee?
De hardheid in Poederlee komt uit op ong. 11,76 dH. De tabelwaarde in de provincie Antwerpen bedraagt 11,07 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water wat leidt tot zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor een besparing op de energierekening en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijv. minder huidirritatie na het douchen, zacht en fris water, zijdezachte kleding en veel minder poetsen in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt d.m.v. het regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigd apparaat is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Poederlee.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: lagere energierekening, fris kraanwater, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie