Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Wanzele

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, strepen op de ramen, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een irriterende huid? De reden daarvan is vaak aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 8,40 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterverzachter in Wanzele heeft als effect kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs vind je bruikbare informatie over verschillende soorten waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 8,40 dH in Wanzele.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als slecht functionerende apparaten en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor lager energieverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €315 per jaar.

Onderwerpen: Tips bij een waterverzachter kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid WanzeleZo werkt een waterontharderWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteLede
Postcode9340
Gem. Gasverbruik M31.415 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4150 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Droog haar na het douchen.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Bittere smakende thee.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Wanzele

Heb je last van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt of extra zeep en shampoo nodig? Een aanzienlijk aantal Belgen plaatsen een slimme waterontkalker. Een dergelijk product haalt kalk en magnesium uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag in de badkamer, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, textiel slijt minder snel en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de gemeente Lede opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Wanzele hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Duurzame ontharder.

PositiefUitleg
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals wasdrogers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of een glaasje water smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Wanzele?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Wanzele. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot een efficiëntere warmteoverdracht en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Wanzele ontvangt een waterhardheid van 8,40. Dat betekent Normaal water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is per persoon weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en fris water en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Wanzele

De waterhardheid van het water in Wanzele ligt op ong. 8,40 dH. Dit betekent dat het water Normaal water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-wanzele-9340

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Delta Garona
 • Aquatechnic Ultrasoft 20
 • Wateronthardershop Euro Combi 5 Fleck 5600SXT
 • Lubron Easysoft 1100 Classic
 • Euro Twin 14

Hoe werkt een waterontkalker precies?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterontharder zorgt voor zachter water. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Honeywell) werken op basis van ionenuitwisseling. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zo wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Wanzele reduceert je de dH waarde van 8,40 naar een zachte 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een bepaald moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout wordt bepaald door het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We bieden twee installaties: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerend tarief, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €850.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De minpunten zijn: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1000.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is circa €450,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Wanzele.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Kom in contact met product-specialisten voor montage.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €125 voor magnetische ontharders tot zo’n €2300 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de capaciteit van het systeem. Behalve deze eenmalige kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van deze systemen beginnen vanaf ongeveer €830 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1150 en €2100 incl. installatie. In onderstaande schema bieden we de huidige kosten van een waterverzachter in Wanzele.

Nieuwsgierig wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Probeer dan onze vergelijkingstool en vraag prijsoverzichten aan bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en gratis specialisten, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €70
Mechanische waterontharderV.a €650
Waterontharder (elektrisch)Circa €1040
Regeneratiezout€30 per 50 kilo
OnderhoudscontractVanaf €85 op jaarbasis
PlaatsingV.a €275
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Wanzele?
De waterhardheid in Wanzele komt uit op ong. 8,40 dH. Dit cijfer in de provincie Oost Vlaanderen is doorgaans 14,53 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat de waterhardheid doet dalen. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en geen strepen meer op glas en lak.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je met name een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals geen droge huid na het douchen, een lekkere watersmaak, zijdezachte kleding en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium bestanddelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door een natriumoplossing. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Ontharders met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Wanzele.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie