Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Impe

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, slecht werkende huishoudelijke apparaten of irritaties aan de huid? Waarschijnlijk komt dat door te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 8,40 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterverzachter in Impe zorgt voor water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Middels onze specialisten tref je praktische informatie over verschillende soorten waterontharders: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 8,40 dH in Impe.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals geïrriteerde huid en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in structureel lagere energiekosten, zacht en fris water en textiel slijt minder snel.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €245 per jaar.

Snelkoppelingen: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid ImpeFunctioneringGemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteLede
Postcode9340
Gem. Gasverbruik M31.400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4000 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

Positieve effecten van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere thee en koffie.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Impe

Heb je in huis last van een droge, geïrriteerde huid of water met een vreemde smaak? Een groeiend aantal huishoudens kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontkalker. Een dergelijk systeem onttrekt kalk uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, een glanzende vaat en apparatuur die langer meegaat. In de gemeente Lede vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterverzachter in Impe gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Zuinigste waterontharder.

VoordeelUitleg
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatje verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals wasmachines vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Impe?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Impe. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel een zachte huid na bad of douche en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Impe heeft een gemeten waterhardheid van 8,40. Definitie: Normaal water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. apparatuur gaat langer mee, lekkere watersmaak en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Impe

De waterhardheid van het drinkwater in Impe is 8,40 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Normaal water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-impe-9340

Bekijk installateurs in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Delta Duplex duet
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Waterluxe Duo 7
 • Lubron Easysoft 450 SXT2
 • Euro Combi compact 25

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Aqua Clean) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Impe reduceert je de dH waarde van 8,40 naar een zachte 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit percentage kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte hangt af van grootte van het huishouden, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Er bestaan twee machines: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige prijs, 0 energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €810.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1075.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €380,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het gemak van een een installatie met 2 cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitermate handzaam bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Impe.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor een demo.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €90 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1475 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de inhoud van het systeem. Behalve deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van deze systemen zijn zo’n €750, zonder installeren. Een luxe installatie ligt qua kosten tussen €1425 en €1850 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel vind je de actuele kosten van een waterverzachter in Impe.

Overweeg je om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Open onze waterontharder-vergelijker en check de huidige kosten bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe snel specialisten, soorten ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €105
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €850
Elektrische waterontharderCirca €940
Tabletten€27,50 voor 50 kg
OnderhoudskostenV.a €145 (jaarbasis)
MontagekostenVanaf €190
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Impe?
De hardheid van het kraanwater in Impe is gemiddeld 8,40 dH. De tabelwaarde in de provincie Oost Vlaanderen ligt op 14,53 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere lager energieverbruik en geen strepen meer op glas en lak.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Zoals prettige douchebeurt, zacht en smaakvol water, een glanzende vaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door een natriumoplossing. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet je zeker niet overslaan. Installaties met eigen ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie vul je ieder kwartaal bij met zout. Een goede reiniging is essentieel om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Impe.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. verlaging van de maandlasten voor energie, een lekkere watersmaak, minder zeep en wasmiddel nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, kleding blijft langer mooi, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie