Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Smetlede

Heb je in huis last van kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of huidirritaties? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 8,40 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Smetlede zorgt voor water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten lees je bruikbare informatie over verschillende soorten waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 8,40 dH in Smetlede.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere slecht functionerende apparaten en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn kalkvrije leidingen, een zachte huid en geen strepen meer op glas en lak.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €280 per 12 maanden.

Thema’s: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid SmetledeHoe gaat het in z’n werk?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteLede
Postcode9340
Gem. Gasverbruik M31.410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4100 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

Het effect van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Smetlede

Zit jij thuis ook met geïrriteerde huid en/of kalkaanslag op douchekop? Meer en meer woningeigenaren installeren een professionele waterontkalker. Zo’n systeem onttrekt kalk uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zacht en smaakvol water en lagere energiekosten. In de gemeente Lede werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Smetlede heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Voordeligste ontharder.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals Quookers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Smetlede?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Smetlede. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor smaakvoller water en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Smetlede zit met een waterhardheid van 8,40. Dit staat voor Normaal water.
 • De consequenties hiervan ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere verlaging van de maandlasten voor energie, heerlijk zachte kleding en minder poetsen en boenen.
 • Goed om te weten: dit type water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Smetlede

De waterhardheid van het drinkwater in Smetlede is ongeveer 8,40 dH. Dit wil zeggen dat het water Normaal water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-smetlede-9340

Vraag prijzen op in de regio

Veel gekozen merken

 • Delta Escalda
 • Aquatechnic Ultrasoft 10
 • Waterluxe Duo 25
 • Lubron Easysoft 750 SXT2
 • Euro Twin 10

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Tapworks) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zo verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Smetlede verlaag je de dH waarde van 8,40 naar een acceptabele 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Na een periode raakt de hars verzadigd. Elke 5/6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We bieden twee types: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een gunstige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Je koopt zo’n machine al vanaf €830.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1150.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €420,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van een machine met een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een uitkomst voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Smetlede.

Reken af met kalk!

Neem contact op met product-experts voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De investering van een ontharder zijn nogal verschillend. Dit loopt van €145 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1475 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter. Naast deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van ontharders beginnen vanaf ongeveer €680 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1500 en €2225 inclusief inregelen. In onderstaande schema bekijk je de actuele kosten van een waterverzachter in Smetlede.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Ga aan de slag met onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele prijzen bij de beste installateurs. Zo kan men zonder problemen snel specialisten, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €65
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €840
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1030
Tabletten€45 voor 100 kg
OnderhoudscontractVanaf €95 p/jaar
InstallatiekostenRond de €210
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Smetlede?
De hardheid van het kraanwater in Smetlede is om en nabij de 8,40 dH. De tabelwaarde in de provincie Oost Vlaanderen ligt op 14,53 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem onttrekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals lager stroom- en gasverbruik en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en veel minder poetsen in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium elementen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt middels de regeneratie functie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Systemen met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Smetlede.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, meer smaak aan koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie