Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Bleiswijk

Wil jij ook af van kalkaanslag, strepen op de ramen, slecht functionerende apparaten of een erg droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 4.98 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in Bleiswijk resulteert in kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten lees je uitgebreide info met betrekking tot waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 4.98 dH in Bleiswijk.
 • Dit kan zorgen voor onder andere droog haar na het douchen en dichtgeslibde leidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: een besparing op de energierekening, kleding en ander textiel gaat langer mee en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €285 op jaarbasis.

Onderwerpen: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid BleiswijkHoe werkt het?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieZuid-Holland
GemeenteLansingerland
Postcode2665
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33000 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Pluspunten van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een droge huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Bleiswijk

Wil jij ook af van dichtslibbende waterleidingen en/of apparatuur dat te snel stuk gaat? Steeds meer woningeigenaren installeren een goede waterontharder. Deze installatie filtert kalk uit kraanwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zachtere was en een lager stroom- en gasverbruik. In de buurt van de gemeente Lansingerland kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Bleiswijk gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Goedkoopste ontkalker.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatje verwarmingsinstallatie beter werkt.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals waterkokers hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld strijkijzers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Bleiswijk?

Mogelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Bleiswijk. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en zijdezachte kleding. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Bleiswijk heeft een geschatte waterhardheid van 4.98. Concreet: vrij zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is erg persoonlijk.
 • Een lagere waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. lagere energierekening, een glanzende vaat en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Uit de test: dit soort water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Bleiswijk

De waterhardheid van het drinkwater in Bleiswijk bedraagt circa 4.98 dH. We kunnen stellen dat het water vrij zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-bleiswijk-2665

Populaire merken en modellen

 • Lubron Proline SXT2
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met klein zoutvat
 • Aquarex IMP Pro 26
 • Waterluxe Duo 25
 • Atlantis Krausen C100-E

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterontharders (van bijv. Galaxy) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Bleiswijk reduceert je de dH waarde van 4.98 naar een fijne 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken. 4 keer per maand moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemt men regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Speciale harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na een tijd raken zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische of mechanische waterontharders
We behandelen 2 types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een lage prijs, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, een matige efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €975.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het voordeel is: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en brede mogelijkheden. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1225.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €370,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van een machine met een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Vaak gekozen voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Bleiswijk.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Neem contact op met product-experts voor montage.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker variëren nogal. Je hebt ze vanaf €80 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1925 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van het merk en model, het type ontharder en de inhoud van het systeem. Behalve deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €780, excl. installatie. Een geavanceerd systeem varieert tussen ongeveer €1450 en €1900 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Bleiswijk.

Overweeg je om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Klik dan door naar onze online offerteservice en vraag prijsoverzichten aan bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk snel experts, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €135
Mechanische waterontharderCirca €730
Elektronische waterontharderCirca €1130
Regeneratiezout€25 voor 50 kilo
OnderhoudC.a. €90 p/jaar
MontageV.a €220
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Bleiswijk?
De waterhardheid in Bleiswijk is circa 4.98 dH. De meting in de provincie Zuid-Holland ligt op 5.02 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor kalkvrije leidingen en minder poetsen en boenen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Bijvoorbeeld geen droge huid na het douchen, smaakvol water, extra schoon servies en minder schrobben en poetsen. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit is mogelijk doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium delen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats a.d.h.v. pekelwater. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet je zeker niet overslaan. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Bleiswijk.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, smaakvol water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, stukken minder last van kalkaanslag, mooie schone glazen, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie