Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Berkel en Rodenrijs

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, strepen op de ramen, dichtslibbende waterleidingen of een irriterende huid? Vaak ontstaan deze problemen door aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 4.98 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterontharder in Berkel en Rodenrijs maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten check je waardevolle info over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH in Berkel en Rodenrijs.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als huidirritaties en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor een besparing op de energierekening, een zachte huid en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €235 per jaar.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid Berkel en RodenrijsWerkingInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteLansingerland
Postcode2651
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33000 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Pluspunten van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Besparing op de energierekening.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Huidirritaties.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Berkel en Rodenrijs

Heb je last van een te hoge stroomrekening en/of hoog shampoo/zeepverbruik? Steeds meer Hollanders en Belgen bestellen een professionele waterontharder. Dit product haalt kalk en magnesium uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, geen strepen meer op glas en lak, een glanzende vaat en besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Lansingerland vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Berkel en Rodenrijs hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Zuinigste ontharder.

PositiefUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals koffiezetapparaten worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee of een glaasje water is veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasmachines. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Berkel en Rodenrijs?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Berkel en Rodenrijs. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot een besparing op gas- en stroomverbruik en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Berkel en Rodenrijs heeft een gemeten waterhardheid van 4.98. Samengevat: vrij zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. lager energieverbruik, heerlijk zachte kleding en geen strepen meer op glas en lak.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Berkel en Rodenrijs

De waterhardheid van het leidingwater in Berkel en Rodenrijs is om en nabij de 4.98 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water vrij zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-berkel-en-rodenrijs-2651

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • Lubron Softstar SXT2
 • Waterluxe Duo 25
 • Euraqua Europe Pallas Mono mini
 • Ecowater Galaxy VDR14
 • Euro Twin 25

Hoe werkt een waterverzachter precies?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterontharders (van merken als Pentair Fleck) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op basis daarvan zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Berkel en Rodenrijs verlaag je de dH waarde van 4.98 naar een fijne 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Dit procentuele aantal kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (Regenereren)
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte wordt bepaald door het waterverbruik, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een gunstig tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Je koopt zo’n machine al vanaf €910.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de aanschafkosten, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1225.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is circa €410,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het schoonmaken geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Extra handig voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Berkel en Rodenrijs.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Kom in contact met product-experts voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De investering van een waterontharder zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €75 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1425 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van het merk, 1 of 2 cilinders en de inhoud van het systeem. Naast deze initiële kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van dergelijke installaties zijn zo’n €710, excl. installatie. Een slim systeem kost gemiddeld tussen de €1625 en €1925 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel achterhaal je de huidige kosten van een waterontharder in Berkel en Rodenrijs.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Gebruik dan onze handige offerte-service en vraag prijzen op bij betrouwbare installateurs. Zo kan je moeiteloos en snel vakmannen, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €90
Mechanische waterontharderBegint bij €850
Waterontharder (elektrisch)V.a €1170
Onthardingszout€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudstarievenBegint bij €120 per 12 maanden
MontageCirca €250
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Berkel en Rodenrijs?
De waterhardheid in Berkel en Rodenrijs bedraagt 4.98 dH. Dit cijfer in de provincie Zuid-Holland schatten we op 5.02 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je in de eerste plaats een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan een zachte huid en droog haar, zacht en smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Voor kalkvrij water wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze korrels. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongespoeld middels geplande regeneratie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontkalkers met ontkalkingstabletten voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde installatie wordt voorgeschreven zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Berkel en Rodenrijs.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: lager energieverbruik, lekker water uit de kraan, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, niet langer last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie