Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Bergschenhoek

Wil jij ook af van kalkaanslag, glascorrosie, verstopte leidingen of irritaties aan de huid? Vaak ontstaan deze problemen door de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 4.98 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Bergschenhoek maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op waterontharderrevolutie.nl vind je handige informatie met betrekking tot waterverzachters: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 4.98 dH in Bergschenhoek.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als onnodig veel zeepverbruik en hoge stookkosten.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: efficiëntere warmteoverdracht, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €270 per jaar.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid BergschenhoekTechnische uitleg werkingKostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieZuid-Holland
GemeenteLansingerland
Postcode2661
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33000 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Bergschenhoek

Ben jij ook klaar met een te hoge stroomrekening en/of bittere smakende thee? Een groeiend aantal Nederlanders kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Een dergelijke installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder poetsen en boenen, smaakvol water en structureel lagere energiekosten. In en rondom gemeente Lansingerland opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Bergschenhoek heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Beste ontkalker.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals vaatwassers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Bergschenhoek?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Bergschenhoek. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor betere smaak van water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Bergschenhoek heeft een gemeten waterhardheid van 4.98. Dit staat voor vrij zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. maandelijks lagere energielasten, water met een lekkere smaak en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Opmerking: dit type water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Bergschenhoek

De waterhardheid van het leidingwater in Bergschenhoek bedraagt ongeveer 4.98 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water vrij zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-bergschenhoek-2661

Bekijk specialisten in deze regio’s

Veel gekozen merken

 • Lubron Proline Classic
 • Delta Duplex unit
 • Bayard Tenera 18
 • General electric GE-18C
 • Detandt-Simon Primo 25

Hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Culligan) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zodoende wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Bergschenhoek reduceert je de dH waarde van 4.98 naar een fijne 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken. Wekelijks wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessante prijs, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Deze installaties worden al geplaatst voor €750.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, het systeem gebruikt stroom en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1300.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €430,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Bergschenhoek.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Kom in contact met product-specialisten voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €80 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €2100 voor een 2-cilinder systeem. De kosten hangen af van het model, het aantal cilinders en de inhoud van het systeem. Buiten deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van waterontkalkers beginnen bij €810, excl. installatie. Een uitgebalanceerd systeem zit ergens tussen de €1225 en €1700 incl. installatie. In het overzicht hieronder bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Bergschenhoek.

Nieuwsgierig wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Start meteen met onze online offerteservice en check de huidige kosten bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en gratis specialisten, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €160
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €790
Elektrische waterontharderRond de €1160
Reinigingszout€27,50 per 50 kg
OnderhoudV.a €135 per beurt
MontageRond de €210
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Bergschenhoek?
De hardheid van het leidingwater in Bergschenhoek is plus minus 4.98 dH. Het gemiddelde in de provincie Zuid-Holland ligt rond de 5.02 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: kalkvrije leidingen en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Installateurs zeggen dan ook dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld minder huidirritatie na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder schoonmaakwerkzaamheden. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit regelt men doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium stoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door middel van zouttabletten. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Machines met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schone machine is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Bergschenhoek.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: lagere stookkosten, een betere smaak van het water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie