Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Laakdal

Heb je last van kalkneerslag, glascorrosie, verstopte leidingen of huidirritaties? De kans is groot dat dit komt door hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 1,68 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterverzachter in Laakdal maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op dit portaal bekijk je nuttige informatie alle mogelijke waterontharders: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 1,68 dH in Laakdal.
 • Dit is de oorsprong van problemen als veel schoonmaakwerk en hoger gasverbruik.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor lager energieverbruik, heerlijk zachte kleding en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €315 per jaar.

Thema’s: Een waterverzachter kopen en installerenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid LaakdalHoe werkt zo’n systeem?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteLaakdal
Postcode2430
Gem. Gasverbruik M33.330 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4800 kWh
Gem. Waterhardheid1,68 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Lagere energiekosten.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Laakdal

Wil jij ook af van slecht werkende huishoudelijke apparaten of aanslag op servies? Flink wat huizenbezitters lossen dit op met een professionele waterontkalker. Dit product haalt kalk en magnesium uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, je hebt minder wasmiddelen nodig, water met een lekkere smaak en structureel lagere energiekosten. In en rondom gemeente Laakdal zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Laakdal hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Goedkoopste waterontharder.

PositiefUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals boilers hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld HR-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Laakdal?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Laakdal. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor apparatuur die langer meegaat en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Laakdal kent een waterhardheid van 1,68. Samengevat: Zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijv. maandelijks lagere energielasten, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Opmerking: deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Laakdal

De waterhardheid van het drinkwater in Laakdal bedraagt circa 1,68 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 1,68 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 4,78 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-laakdal-2430

Vind een vakman in de buurt

Veel gekozen merken

 • Erie Slimline Eco14
 • Euro Twin 14
 • MultiAqua WaterMaster EC-14
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met klein zoutvat
 • Aquatechnic Ultrasoft 6

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De meeste waterverzachters (van bijv. Aquacell) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door dat proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Laakdal minimaliseer je de dH waarde van 1,68 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie raakt de hars verzadigd. Om de 6/7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Herbruikbare harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We onderscheiden 2 installaties: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een gunstig tarief, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: een relatief hoog zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €925.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1200.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €440,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van twee cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Vaak gekozen als het watergebruik hoog is.
 • 2 cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Laakdal.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Leg nu contacten met professionals voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De prijs van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €120 voor een magnetische ontharder tot een slordige €2025 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, het aantal cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van dergelijke installaties zijn zo’n €680 (montage niet inbegrepen). Een slim systeem zit ergens tussen de €1125 en €2250 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel tref je de actuele kosten van een waterverzachter in Laakdal.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Surf verder naar de offerte vergelijker en bekijk actuele kosten bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en snel modellen, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €150
Mechanische waterontharderV.a €870
Waterontharder (elektrisch)Circa €1110
Onthardingszout€50 per 100 kilo
OnderhoudskostenBegint bij €85 per beurt
MontageVanaf €175
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Laakdal?
De hardheid van het kraanwater in Laakdal bedraagt 1,68 dH. De waarde in de provincie Antwerpen ligt rond de 11,07 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als lagere energiekosten en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je altijd een waterontharder moet kopen voor het comfort. Denk hierbij aan comfortabel douchen, betere smaak van water, kleding dat langer meegaat en minder schrobben en poetsen. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit proces kan doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium delen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars worden schoongespoeld via regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van het apparaat is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Laakdal.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: efficiëntere warmteoverdracht, een betere smaak van het water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie