Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Veerle

Heb je in huis last van kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, slecht functionerende apparaten of een irriterende huid? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 1,68 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterverzachter in Veerle maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website tref je bruikbare informatie alle mogelijke waterontharders: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 1,68 dH in Veerle.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld droge haren na een douchebeurt en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn een besparing op de energierekening, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €290 op jaarbasis.

Direct naar: Waterverzachter kooptipsWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid VeerleZo werkt een waterontharderGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieAntwerpen
GemeenteLaakdal
Postcode2431
Gem. Gasverbruik M31.525 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3000 kWh
Gem. Waterhardheid1,68 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Bittere smakende thee.

Gratis offertes voor een waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Veerle

Heb je in huis last van dichtslibbende waterleidingen en kalkaanslag op douchekop? Steeds meer huizenbezitters lossen dit op met een betrouwbare waterontkalker. Dit systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, minder poetsen en boenen, een zachte huid na bad of douche en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de buurt van de gemeente Laakdal opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Veerle was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Beste waterontkalker.

VoordeelUitleg
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals heetwaterkranen zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen Quookers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Veerle?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Veerle. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel apparatuur die langer meegaat en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Veerle zit met een waterhardheid van 1,68. Dit staat voor Zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld lagere energiekosten, zacht en smaakvol water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: dit type water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Veerle

De waterhardheid van het leidingwater in Veerle is om en nabij de 1,68 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 1,68 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 4,78 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-veerle-2431

Bekijk installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • Wateronthardershop Euro Combi 10 Fleck 5600SXT
 • Lubron Softstar SXT2
 • Fegon AquaStar 800 SHE
 • Delta Rusela
 • Atlantis Cabinet A-10R

Technische uitleg werking waterontkalker

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Aquacell) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Middels deze handeling verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Veerle verklein je de dH waarde van 1,68 naar een zachte 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit kleine % kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Wekelijks moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We behandelen twee types: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een gunstig tarief, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Je koopt zo’n machine al vanaf €925.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en inzicht in statistieken. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1200.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €410,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van de 2e cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens de regeneratiecyclushelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst als het watergebruik hoog is.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Veerle.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Neem contact op met vakmannen voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De kosten van een waterontkalker variëren nogal. De prijzen starten vanaf €125 voor magnetische ontharders tot ruim €2325 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter. Naast deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van ontharders beginnen vanaf ongeveer €680, excl. installatie. Een luxe installatie zit ergens tussen de €1325 en €1725 incl. installatie. In onderstaande schema bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Veerle.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Ga aan de slag met onze handige offerte-service en check de huidige kosten bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk snel monteurs, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €70
Mechanische waterontharderVanaf €830
Elektrische waterontharderBegint bij €1210
Reinigingszout€40 per 75 kilo
OnderhoudCirca €80 p/jaar
InstallatiekostenVanaf €240
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Veerle?
De waterhardheid in Veerle is ongeveer 1,68 dH. Het gemiddelde in de provincie Antwerpen is plus minus 11,07 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere een beter presterende CV-ketel en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals een zachte huid en droog haar, smaakvol water, een glanzende vaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan deze korrels. In een andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door een speciaal regeneratie moment. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde machine is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Veerle.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: lagere stookkosten, fris kraanwater, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, extra schoon servies, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie