Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Vorst

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, strepen op je ruiten, apparaten die slecht werken of een irriterende huid? De kans is groot dat dit komt door hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 1,68 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterverzachter in Vorst maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze pagina vind je waardevolle informatie alle mogelijke waterontharders: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 1,68 dH in Vorst.
 • Dit kan leiden tot situaties als koffie thee dat bitter smaakt en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zijdezachte kleding en huid en het textiel gaat langer mee.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €290 per 12 maanden.

Klik door naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid VorstWerkingInvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieAntwerpen
GemeenteLaakdal
Postcode2430
Gem. Gasverbruik M31.515 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.5050 kWh
Gem. Waterhardheid1,68 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Vorst

Heb je in huis last van geïrriteerde huid en veel schoonmaakwerk? Flink wat Vlamingen kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontkalker. Zo’n systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op bestek en servies, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zacht en smaakvol water en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de buurt van de gemeente Laakdal zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Vorst gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Goedkoopste waterverzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals koffiezetapparaten zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade of een glaasje water smaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. CV-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Vorst?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Vorst. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor verminderde eczeem klachten en textiel dat langer mee gaat. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Vorst heeft een geschatte waterhardheid van 1,68. Concreet: Zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verkleinen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan lagere energierekening, zacht en smaakvol water en minder poetsen en boenen.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Vorst

De waterhardheid van het drinkwater in Vorst bedraagt circa 1,68 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 1,68 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 4,78 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-vorst-2430

Vraag prijzen op in de regio

Populaire merken en modellen

 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 20
 • Lubron Easysoft 1700 SXT2
 • Euro Combi Simplex 5 liter
 • Delta Onega duplex
 • Atag Descale 30

Hoe werkt een waterontkalker?

Het moge duidelijk zijn: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Aqua Care) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zo ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Vorst verlaag je de dH waarde van 1,68 naar een zachte 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert raakt de hars verzadigd. 4 keer per maand moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte hangt af van de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na ongeveer een week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Er bestaan 2 soorten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerend tarief, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: er vinden onnodige spoelingen plaats, een matige efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Je koopt zo’n machine al vanaf €950.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en brede mogelijkheden. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1000.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €400,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Vorst.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Neem contact op met erkende adviseurs voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Dit loopt van €115 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1775 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de capaciteit van het systeem. Naast deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van deze systemen beginnen bij €750 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slimme installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1150 en €1950 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Vorst.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Start meteen met onze handige offerte-service en bekijk actuele kosten bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en vandaag nog modellen, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €125
Mechanische waterontharderVanaf €890
Elektronische waterontharderCirca €1190
Zout€30 voor 50 kilo
Onderhoud (indicatie)V.a €110 op jaarbasis
MontagekostenRond de €220
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Vorst?
De hardheid in Vorst is ongeveer 1,68 dH. De waarde in de provincie Antwerpen is circa 11,07 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen verminderde eczeem klachten en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt a.d.h.v. het regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Machines met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Vorst.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, altijd een schone en zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie