Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Malle

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, aanslag op servies, bittere thee of koffie of een irriterende huid? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 12,88 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Malle resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Via onze adviseurs bekijk je bruikbare informatie over de waterontharders: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 12,88 dH in Malle.
 • Hierdoor ontstaan problemen als droog haar na het douchen en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €310 per 12 maanden.

Lees verder over: In 5 stappen een waterverzachter kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid MalleZo werkt een waterontharderGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieAntwerpen
GemeenteMalle
Postcode2390
Gem. Gasverbruik M33.320 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4700 kWh
Gem. Waterhardheid12,88 dH

Pluspunten van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Bittere thee en koffie.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Malle

Wil je definitief afrekenen met een droge, geïrriteerde huid of kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Flink wat huizenbezitters nemen een professionele waterontkalker. Deze installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, kleding en ander textiel gaat langer mee en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In en rondom gemeente Malle opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Malle hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Zuinigste waterontkalker.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals CV-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld vaatwassers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Malle?

Mogelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Malle. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel een efficiëntere warmteoverdracht en je kleding blijft langer mooi. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Malle ontvangt een waterhardheid van 12,88. Dit staat voor Hard water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. een beter presterende CV-ketel, lekkerdere koffie en thee en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Uit de test: dit type water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Malle

De waterhardheid van het water in Malle bedraagt circa 12,88 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 12,88 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 36,68 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-malle-2390

Populaire merken en modellen

 • Erie Slimline Eco8
 • Euro Combi compact 30
 • MultiAqua WaterMaster EC-4
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met klein zoutvat
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter

Technische uitleg werking waterontkalker

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterverzachters (van merken zoals North Star) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Zo wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Malle verlaag je de dH waarde van 12,88 naar een fijne 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. 4 keer per maand worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We onderscheiden 2 machines: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijk tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: een relatief hoog zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Te bestellen vanaf c.a. €760.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1300.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €430,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van een extra cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens de spoelingen.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het schoonmaken niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Malle.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Wij koppelen je aan experts voor montage.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De prijs van een waterontharder lopen zeer uiteen. Van €55 voor een magnetische ontharder tot ruim €1825 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter. Naast deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van dergelijke installaties beginnen bij €670 (montage niet inbegrepen). Een apparaat met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1100 en €2125 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder achterhaal je de actuele kosten van een waterverzachter in Malle.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Klik dan door naar onze vergelijkingstool en check de huidige kosten bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en direct merken, soorten installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €75
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €870
Waterontharder (elektrisch)V.a €1020
Onthardingstabletten€27,50 per 50 kg
OnderhoudscontractC.a. €155 per beurt
PlaatsingskostenRond de €225
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Malle?
De hardheid van het leidingwater in Malle is gemiddeld 12,88 dH. De tabelwaarde in de provincie Antwerpen is gemiddeld 11,07 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals lagere energiekosten en het textiel gaat langer mee.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Installateurs zeggen dan ook dat je bovenal een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en minder schrobben en poetsen. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium deeltjes worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het systeem gereinigd middels natrium. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Malle.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: efficiëntere warmteoverdracht, meer smaak aan koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie