Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Varendonk

Heb je in huis last van kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, vies water of een irriterende huid? Vaak ontstaan deze problemen door erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 1,68 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterverzachter in Varendonk heeft als effect kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Via onze adviseurs tref je nuttige info info met betrekking tot waterontharders: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 1,68 dH in Varendonk.
 • Dit kan leiden tot problemen als slecht werkende huishoudelijke apparaten en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in lagere energiekosten, zacht en fris water en het textiel gaat langer mee.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €315 op jaarbasis.

Snel naar: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid VarendonkHoe werkt het?InvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieAntwerpen
GemeenteLaakdal
Postcode2431
Gem. Gasverbruik M31.520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.5100 kWh
Gem. Waterhardheid1,68 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Lagere stookkosten.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een irriterende huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Varendonk

Ben jij ook klaar met slecht werkende huishoudelijke apparaten en/of extra zeep en shampoo nodig? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren kiezen een professionele waterontkalker. Een dergelijk systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op bestek en servies, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zacht en fris water en lagere stookkosten. In de gemeente Laakdal vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Varendonk wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Tevens relevant: Zuinigste waterverzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals koffiezetapparaten worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. CV-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Varendonk?

Wellicht wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Varendonk. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor een gunstigere energierekening en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Varendonk heeft een gemeten waterhardheid van 1,68. Dat betekent Zacht water.
 • Het gevolg van deze score verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid terugdringen is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn kalkvrije leidingen, heerlijk zachte kleding en textiel slijt minder snel.
 • Uit de test: deze waterhardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Varendonk

De waterhardheid van het drinkwater in Varendonk is 1,68 dH. Dit betekent dat het water Zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 1,68 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 4,78 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-varendonk-2431

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak geplaatste ontharders

 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 25
 • Lubron Softstar Classic
 • Fegon AquaStar Pro S-500
 • Delta Ontario duplex
 • Atlantis Krausen C100-E

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Durlem) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op die manier vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Varendonk verlaag je de dH waarde van 1,68 naar een Dh onder de 2.5. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken. Wekelijks gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Er bestaan twee soorten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke prijs, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en geen inzicht in statistieken. Deze installaties worden al geplaatst voor €970.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De belangrijkste voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de tarieven, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1025.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €350,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van een extra cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt als het watergebruik hoog is.
 • 2 cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Varendonk.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor montage.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De kosten van een waterverzachter variëren nogal. Van €125 voor magnetische ontharders tot wel €1675 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de inhoud van het systeem. Behalve deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van waterontharders zijn zo’n €790 (zonder installatiewerk). Een luxe systeem zit ergens tussen de €1175 en €2100 incl. installatie. In de bijgaande tabel achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Varendonk.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Surf verder naar onze vergelijker en achterhaal de tarieven bij de beste installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en direct merken, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €60
Mechanische waterontharderBegint bij €730
Elektronische waterontharderVanaf €1080
Zouttabletten€50 voor 100 kg
OnderhoudskostenC.a. €130 (jaarbasis)
InstallatiekostenVanaf €220
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Varendonk?
De hardheid van het kraanwater in Varendonk ligt rond de 1,68 dH. De waarde in de provincie Antwerpen schatten we op 11,07 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als kalkvrije leidingen en textiel slijt minder snel.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan prettige douchebeurt, een lekkere watersmaak, extra schoon servies en minder poets- en boenwerk. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan deze korrels. In de extra cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door natrium. Het onthardingszout is online te bestellen. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde machine is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Varendonk.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: lager energieverbruik, een lekkere watersmaak, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een glanzende vaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie