Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Ravels

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, bittere thee of koffie of geïrriteerde huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 8,34 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Ravels leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten lees je waardevolle informatie met betrekking tot waterontharders: wat is het precies, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 8,34 dH in Ravels.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals onnodig veel zeepverbruik en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in gunstig energieverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €260 per jaar.

Onderwerpen: De juiste waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid RavelsHoe functioneert zo’n installatie?Begroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteRavels
Postcode2380
Gem. Gasverbruik M33.310 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4600 kWh
Gem. Waterhardheid8,34 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Lager energieverbruik.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Huidirritaties.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Ravels

Heb je last van een inefficiënte hr-ketel en minder lekker water uit de kraan? Meer en meer mensen lossen dit op met een professionele waterontkalker. Dit systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, fris kraanwater en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de buurt van de gemeente Ravels kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Ravels was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Beste waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatje CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals heetwaterkranen vertonen veel minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. heetwaterkranen. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Ravels?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Ravels. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en zijdezachte kleding. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Ravels kent een waterhardheid van 8,34. Dit houdt in Normaal water.
 • Het gevolg van deze score is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Onder andere apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, kleding die langer mooi blijft en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Opmerking: dit soort water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Ravels

De waterhardheid van het water in Ravels is ongeveer 8,34 dH. Dit houdt in dat het water Normaal water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 8,34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,75 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-ravels-2380

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Erie IQsoft Eco18
 • Euro Combi compact 20
 • Mooiwater Medium+
 • Wateronthardershop Euro Twin 5
 • Aquarex IMP Pro 18

Technische uitleg werking waterontkalker

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De meeste waterverzachters (van bijv. Siata) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Ravels voer je de dH waarde terug van 8,34 naar een acceptabele 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Wanneer het apparaat filtert zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van de totale waterconsumptie, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee installaties: Mechanische of elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een laag tarief, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €970.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Nadelen: de tarieven, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Te bestellen vanaf c.a. €1125.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €420,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een een twee cilinderige installatie is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een uitkomst voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Ravels.

Reken af met kalk!

Neem contact op met vakmannen voor een demo.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De prijs van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €70 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1750 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, het aantal cilinders en het aantal liter. Buiten deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van ontharders lopen op vanaf €680, exclusief installatiekosten. Een goed apparaat zit ergens tussen de €1475 en €1725 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel tref je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Ravels.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Probeer dan onze waterontharder-vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij regionale installateurs. Zo kan je makkelijk supersnel installateurs, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €105
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €800
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1130
Regeneratiezout€27,50 per 50 kilo
OnderhoudskostenVanaf €100 per beurt
MontageBegint bij €180
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Ravels?
De hardheid van het kraanwater in Ravels is circa 8,34 dH. Dit cijfer in de provincie Antwerpen is grofweg 11,07 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als minder huidproblemen en huidirritaties en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Onder andere minder huidproblemen en huidirritaties, betere smaak van water, zachter wasgoed en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium elementen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het systeem gereinigd middels geplande regeneratie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Installaties met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Regelmatig schoonmaken is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Ravels.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. lager energieverbruik, betere smaak van water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, stukken minder last van kalkaanslag, blinkende glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie