Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Baarle-Hertog

Wil jij ook af van kalkneerslag, strepen op je ruiten, apparaten die slecht werken of een irriterende huid? Dit heeft vaak te maken met erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 9,52 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterverzachter in Baarle-Hertog leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs lees je bruikbare info met betrekking tot waterontharders: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 9,52 dH in Baarle-Hertog.
 • Dit kan leiden tot voorvallen als kalkstrepen op ramen en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: een besparing op de energierekening, heerlijk zachte kleding en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €300 per jaar.

Lees verder over: In 5 stappen een waterverzachter kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid Baarle-HertogHoe werkt zo’n systeem?InvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieAntwerpen
GemeenteBaarle-Hertog
Postcode2387
Gem. Gasverbruik M33.315 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4650 kWh
Gem. Waterhardheid9,52 dH

Het effect van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Droog haar na het douchen.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Baarle-Hertog

Wil je definitief afrekenen met droge haren na een douchebeurt en/of bittere smakende thee? Steeds meer woningeigenaren kiezen een innovatieve waterontkalker. Een dergelijk product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Toepasbaar op elk type huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, geen strepen meer op glas en lak, verminderde eczeem klachten en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de gemeente Baarle-Hertog zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Baarle-Hertog hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goedkoopste waterontkalker.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals Quookers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of een glaasje water is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Baarle-Hertog?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Baarle-Hertog. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor lagere stookkosten en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Baarle-Hertog zit met een waterhardheid van 9,52. Dit houdt in Tamelijk hard water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verkleinen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld langere levensduur van huishoudelijke apparaten, lekkere watersmaak en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Noemenswaardig: deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Baarle-Hertog

De waterhardheid van het water in Baarle-Hertog is ongeveer 9,52 dH. Dit betekent dat het water Tamelijk hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 9,52 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 27,11 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-baarle-hertog-2387

Vind een vakman in de buurt

Populaire merken en modellen

 • Erie IQsoft Eco26
 • Euro Combi compact 25
 • Mooiwater Grande
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met rond zoutvat
 • Aquarex IMP Pro 26

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat precies? De meeste waterverzachters (van bijv. Culligan) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Baarle-Hertog voer je de dH waarde terug van 9,52 naar een gezonde 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken. Elke week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemt men regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Unieke harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We behandelen 2 machines: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €890.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1275.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is circa €440,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Baarle-Hertog.

Overal en altijd zacht water in huis?

Neem contact op met product-specialisten voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €165 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1425 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van dergelijke installaties zijn zo’n €820, exclusief installatiekosten. Een goede installatie varieert tussen ongeveer €1125 en €2200 (met montage inbegrepen). In het volgende schema check je de geraamde kosten van een waterverzachter in Baarle-Hertog.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Maak nu gebruik van de offerte vergelijker en check de huidige kosten bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos en kosteloos monteurs, soorten waterverzachters en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €130
Waterontharder (mechanisch)Circa €750
Elektronische waterontharderCirca €970
Zouttabletten€17,50 voor 25 kg
Onderhoud (indicatie)Vanaf €160 p/jaar
MontagekostenVanaf €160
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Baarle-Hertog?
De hardheid van het leidingwater in Baarle-Hertog is plus minus 9,52 dH. De waarde in de provincie Antwerpen is om en nabij de 11,07 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere minder huidproblemen en huidirritaties en minder poetsen en boenen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. O.a. een minder droge huid, meer smaak aan koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium elementen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het hars schoongespoeld door pekelwater. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Baarle-Hertog.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag in de badkamer, zijdezachte kleding, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie