Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Mol

Heb je last van kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, dichtgeslibde leidingen of irritaties aan de huid? De kans is groot dat dit komt door de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 9,52 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Mol zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Hier vind je waardevolle info over de waterontharders: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 9,52 dH in Mol.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als geïrriteerde huid en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor structureel lagere energiekosten, heerlijk zachte kleding en minder poetsen en boenen.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €225 op jaarbasis.

Klik door naar: Waterverzachter kooptipsPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid MolTechnische uitleg werkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteMol
Postcode2400
Gem. Gasverbruik M33.325 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4750 kWh
Gem. Waterhardheid9,52 dH

De voordelen van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Lagere energiekosten.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Te veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Mol

Ben jij ook klaar met een onnodig hoge energierekening en veel schoonmaakwerk? Flink wat Belgen installeren een elektrische waterontkalker. Een dergelijke installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchekop, geen strepen meer op glas en lak, het textiel gaat langer mee en een efficiëntere verwarming. In en rondom gemeente Mol opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Mol wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Beste waterontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals koffiezetapparaten zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Mol?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Mol. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel een verlaging van de maandlasten voor energie en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Mol ontvangt een waterhardheid van 9,52. Definitie: Tamelijk hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verlagen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. efficiëntere warmteoverdracht, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Mol

De waterhardheid van het water in Mol is ongeveer 9,52 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Tamelijk hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 9,52 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 27,11 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-mol-2400

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Populaire merken en modellen

 • Erie Slimline Eco11
 • Euro Twin 10
 • MultiAqua WaterMaster EC-10
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met groot zoutvat
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

De basis is eenvoudig: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterverzachters (van merken zoals Delta) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Middels deze handeling wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Mol reduceer je de dH waarde van 9,52 naar een zachte 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de onthardingshars verzadigen. Wekelijks moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 soorten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, relatief inefficiënt en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Je koopt zo’n machine al vanaf €970.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1275.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €360,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclusgeen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Extra handig voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Mol.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een ontharder lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €160 voor een magnetische ontharder tot ruim €1625 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van het model, 1 of 2 cilinders en het aantal liter. Naast deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van waterverzachters lopen op vanaf €790 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed apparaat varieert tussen ongeveer €1425 en €2100 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel check je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Mol.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je huis te installeren? Open onze online offerteservice en vraag prijsoverzichten aan bij professionele installateurs. Zo kan men gemakkelijk en zonder kosten merken, soorten ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €145
Mechanische waterontharderCirca €740
Waterontharder (elektrisch)Circa €980
Onthardingszout€30 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)V.a €130 per jaar
MontageV.a €210
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Mol?
De hardheid van het kraanwater in Mol is gemiddeld 9,52 dH. De tabelwaarde in de provincie Antwerpen schatten we op 11,07 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een slim ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat de waterhardheid doet dalen. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere lagere energierekening en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je overwegend een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld prettige douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, blinkende glazen en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit is mogelijk doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium grondstoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen a.d.h.v. het regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontharders met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone installatie is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Mol.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvol water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding die langer mooi blijft, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie