Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Arendonk

Heb je in huis last van kalkneerslag, aanslag op servies, bittere thee of koffie of huidirritaties? Dat is doorgaans toe te schrijven aan erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6,38 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterverzachter in Arendonk zorgt voor water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten verzamel je handige info over verschillende soorten waterontharders: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 6,38 dH in Arendonk.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals slecht functionerende apparaten en verstopte leidingen.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: kalkvrije leidingen, zachter wasgoed en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €205 per jaar.

Klik door naar: De juiste waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid ArendonkFunctioneringBegroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieAntwerpen
GemeenteArendonk
Postcode2370
Gem. Gasverbruik M33.305 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4550 kWh
Gem. Waterhardheid6,38 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Droog haar na het douchen.
 • Strepen op de ramen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Arendonk

Zit jij thuis ook met een cv-ketel die niet meer optimaal werkt of onnodig veel schoonmaken? Flink wat woningeigenaren kiezen voor de installatie van een elektrische waterontkalker. Dit systeem haalt kalk uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, geen strepen meer op glas en lak, zachtere was en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de omgeving van de gemeente Arendonk zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Arendonk wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Zuinigste waterverzachter.

PluspuntUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals HR-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Arendonk?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Arendonk. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag in de badkamer. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Arendonk heeft een geschatte waterhardheid van 6,38. Dit houdt in Normaal water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, water met een lekkere smaak en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Noemenswaardig: deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Arendonk

De waterhardheid van het leidingwater in Arendonk is ongeveer 6,38 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Normaal water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6,38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-arendonk-2370

Populaire merken en modellen

 • Erie IQsoft Eco12
 • Euro Combi compact 14
 • Mooiwater Medium
 • Wateronthardershop Euro Combi 25 Fleck 5600SXT
 • Aquarex IMP Pro 14

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het moge duidelijk zijn: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterverzachters (van merken als GE) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Arendonk reduceer je de dH waarde van 6,38 naar een acceptabele 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We bieden 2 machines: Elektronische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een laag tarief, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €920.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op defecten. Beschikbaar vanaf €1225.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €360,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclusgeen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Arendonk.

Jouw hele huis kalkvrij?

Neem contact op met product-specialisten voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €90 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €2175 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van ontharders beginnen bij €650, excl. installatie. Een slim systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1250 en €1850 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel bieden we de actuele kosten van een waterverzachter in Arendonk.

Benieuwd naar de kosten om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Open de offerte vergelijker en achterhaal de tarieven bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk snel specialisten, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €70
Mechanische waterontharderBegint bij €790
Elektronische waterontharderRond de €1080
Zouttabletten€27,50 voor 50 kg
OnderhoudC.a. €160 per beurt
InstallatiekostenCirca €200
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Arendonk?
De waterhardheid in Arendonk komt uit op ong. 6,38 dH. De waarde in de provincie Antwerpen is om en nabij de 11,07 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere een zachte huid en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je vooral een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Denk aan minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en fris water, een super zachte was en minder schrobben en poetsen. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze korrels. In een additionele cilinder wordt het systeem gereinigd door gebruik te maken van een speciaal regeneratie moment. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een goede reiniging wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Arendonk.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: lager stroom- en gasverbruik, smaakvol water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, kleding die langer mooi blijft, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie