Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Everberg

Wil jij ook af van kalkneerslag, strepen op de ramen, verstopte leidingen of huidirritaties? De kans is groot dat dit komt door de hardheid van het water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 18,49 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterverzachter in Everberg heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina lees je praktische informatie aangaande waterontharders: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 18,49 dH in Everberg.
 • Dit is de oorsprong van onder andere minder lekker water en hoge stookkosten.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: lagere stookkosten, zachter wasgoed en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €345 per jaar.

Thema’s: In 5 stappen een waterverzachter kopenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid EverbergHoe werkt het?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteKortenberg
Postcode3078
Gem. Gasverbruik M31.495 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3000 kWh
Gem. Waterhardheid18,49 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Besparing op de energierekening.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Aanslag op servies.
 • Eindeloos schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Everberg

Zit jij thuis ook met dichtslibbende waterleidingen en witte aanslag op het glaswerk? Een aanzienlijk aantal Vlamingen kiezen een innovatieve waterontkalker. Een dergelijk product is in staat om kalk uit het water te filteren. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op bestek en servies, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten en een lagere energierekening. In de gemeente Kortenberg werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Everberg wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goedkoopste ontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals heetwaterkranen zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasmachines. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Everberg?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Everberg. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot verminderde eczeem klachten en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Everberg kent een waterhardheid van 18,49. Samengevat: Erg hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid biedt comfort.
 • O.a. verlaging van de maandlasten voor energie, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Everberg

De waterhardheid van het drinkwater in Everberg is 18,49 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Erg hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 18,49 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 52,66 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-everberg-3078

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • General electric GE-45HF
 • Digisoft DS-2000 HE
 • Bayard Tenera 28
 • Wateronthardershop Eruo Twin 25
 • MultiAqua WaterMaster EC-14

Hoe werkt de waterontkalker?

De basis is eenvoudig: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterverzachters (van merken zoals BWT) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zo vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Everberg reduceert je de dH waarde van 18,49 naar een fijne 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit beetje kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Innovatieve harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We behandelen 2 soorten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke prijs, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, een matige efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Je koopt zo’n machine al vanaf €825.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en uitgebreide instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1000.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €390,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van deze tweede cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het regeneratieprocesgeen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Everberg.

Jouw hele huis kalkvrij?

Leg nu contacten met experts voor een demo.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De prijs van een ontharder liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €170 voor magnetische ontharders tot ruim €2175 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De prijs hangt af van het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van ontkalkers starten bij €670 (zonder installatiewerk). Een luxe installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1650 en €1800 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder bekijk je de geraamde kosten van een waterverzachter in Everberg.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze handige offerte-service en check de huidige kosten bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk en vandaag nog merken, type systemen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €105
Mechanische waterontharderCirca €810
Elektrische waterontharderVanaf €960
Onthardingszout€17,50 per 25 kilo
OnderhoudskostenCirca €140 op jaarbasis
InstallatiekostenC.a. €230
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Everberg?
De hardheid in Everberg bedraagt 18,49 dH. De waarde in de provincie Vlaams Brabant ligt rond de 16,91 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je overwegend een waterontharder moet kopen voor het comfort. Bijv. verminderde eczeem klachten, betere smaak van water, een super zachte was en veel minder poetsen in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit proces kan doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze hars. In de 2e cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door middel van de regeneratie functie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Everberg.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: gunstig energieverbruik, smaakvol water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag in de badkamer, zachter wasgoed, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie