Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Erps-Kwerps

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, dichtgeslibde leidingen of een erg droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 18,49 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterverzachter in Erps-Kwerps resulteert in kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten lees je bruikbare informatie over verschillende soorten waterontharders: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 18,49 dH in Erps-Kwerps.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als strepen op de ramen en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor structureel lagere energiekosten, smaakvol water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €345 per jaar.

Snel naar: De juiste waterverzachter kopenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid Erps-KwerpsWerkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteKortenberg
Postcode3071
Gem. Gasverbruik M31.490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.5100 kWh
Gem. Waterhardheid18,49 dH

De voordelen van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Strepen op je ruiten.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Erps-Kwerps

Heb jij genoeg van dichtgeslibde leidingen en kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Een groeiend aantal huishoudens installeren een innovatieve waterontkalker. Zo’n installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid en maandelijks besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Kortenberg werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Erps-Kwerps hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Beste ontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals wasdrogers hebben minder last van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Erps-Kwerps?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Erps-Kwerps. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor een meer gunstig energieverbruik en geen strepen meer op glas en lak. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Erps-Kwerps zit met een waterhardheid van 18,49. Dit houdt in Erg hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. lagere stookkosten, lekkerdere koffie en thee en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Belangrijk: water met deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Erps-Kwerps

De waterhardheid van het leidingwater in Erps-Kwerps is 18,49 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Erg hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 18,49 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 52,66 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-erps-kwerps-3071

Populaire merken en modellen

 • General electric GE-26HI
 • Digisoft DS-1200 HE
 • Bayard Tenera 22
 • Wateronthardershop Eruo Twin 20
 • MultiAqua WaterMaster EC-10

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterverzachters (van merken als Pentair Fleck) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Erps-Kwerps reduceert je de dH waarde van 18,49 naar een zachte 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een bepaald moment raakt de hars verzadigd. Elke 5/6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Unieke harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We behandelen twee soorten: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessant tarief, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, relatief inefficiënt en je kunt de resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €930.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. De voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en inzicht in statistieken. Nadelen: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een verhoogde kans op defecten/storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1225.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €350,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Erps-Kwerps.

Jouw hele huis kalkvrij?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €125 voor magnetische ontharders tot ruim €2150 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van waterverzachters zijn zo’n €840 (zonder installatiewerk). Een geavanceerd systeem heeft een prijskaartje tussen de €1425 en €1800 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Erps-Kwerps.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Klik dan door naar onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de kosten bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en gratis monteurs, soorten waterverzachters en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €100
Waterontharder (mechanisch)C.a. €760
Waterontharder (elektronisch)Circa €950
Regeneratiezout€30 per 50 kg
OnderhoudskostenCirca €110 per 12 maanden
MontagekostenRond de €220
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Erps-Kwerps?
De hardheid van het leidingwater in Erps-Kwerps is ongeveer 18,49 dH. De tabelwaarde in de provincie Vlaams Brabant is grofweg 16,91 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor zachter wasgoed en geen glascorrosie of witte aanslag.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je overwegend een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk aan prettige douchebeurt, fris kraanwater, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium delen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld middels het regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling is essentieel voor een goede efficiënte werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Erps-Kwerps.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: efficiëntere verwarming, een betere smaak van het water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, extra schoon servies, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie