Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Molenbeersel

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, bittere thee of een droge huid? De reden daarvan is vaak hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 11,20 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterverzachter in Molenbeersel heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Hier check je waardevolle informatie alle mogelijke waterontharders: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 11,20 dH in Molenbeersel.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals een witte aanslag op het glaswerk en verstopte leidingen.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, een glanzende vaat en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €235 per 12 maanden.

Onderwerpen: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid MolenbeerselHoe werkt het?InvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteKinrooi
Postcode3640
Gem. Gasverbruik M31.510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4800 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

Pluspunten van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Huidirritaties.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Water met een vreemde smaak.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Molenbeersel

Heb jij genoeg van dichtgeslibde leidingen of hoog shampoo/zeepverbruik? Steeds meer woningeigenaren nemen een slimme waterontkalker. Een dergelijk product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op bestek en servies, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zachter wasgoed en apparatuur die langer meegaat. In de omgeving van de gemeente Kinrooi kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Molenbeersel heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Duurzame waterontkalker.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals waterkokers hebben minder last van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Molenbeersel?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Molenbeersel. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water heeft als voordeel een beter presterende CV-ketel en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Molenbeersel ontvangt een waterhardheid van 11,20. Definitie: Hard water.
 • Het effect daarvan is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn een besparing op de energierekening, verminderde eczeem klachtenen geen strepen meer op glas en lak.
 • Niet vergeten: dit soort water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Molenbeersel

De waterhardheid van het water in Molenbeersel is om en nabij de 11,20 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-molenbeersel-3640

Vergelijk prijzen in de regio

Populaire merken en modellen

 • Bayard Tenera 22
 • Wateronthardershop Eruo Twin 20
 • MultiAqua WaterMaster EC-10
 • General electric GNOH45KE
 • Ecowater eVOLUTION 100 compact

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

De basis is eenvoudig: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterverzachters (van merken zoals Pentair Fleck) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op deze wijze ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Molenbeersel verklein je de dH waarde van 11,20 naar een Dh van ongeveer 3. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit beetje kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Tijdens het gebruiken van de installatie raakt de hars verzadigd. Om de 6/7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We onderscheiden twee soorten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een schappelijke tarief, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Beschikbaar vanaf €790.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1200.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €400,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van deze tweede cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Molenbeersel.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Wij koppelen je aan specialisten voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €60 voor magnetische ontharders tot een slordige €1650 voor een innovatief elektrisch apparaat. De kosten hangen af van de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van waterontharders beginnen bij €700 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slim apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1275 en €2075 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Molenbeersel.

Meteen weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze vergelijkingstool en bekijk actuele kosten bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en zonder kosten installatiebedrijven, verschillende opstellingen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €75
Waterontharder (mechanisch)C.a. €770
Elektrische waterontharderRond de €1150
Tabletten€50 per 100 kg
Onderhoud (indicatie)Vanaf €100 p/jaar
PlaatsingC.a. €275
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Molenbeersel?
De hardheid van het kraanwater in Molenbeersel is ongeveer 11,20 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg komt uit op ongeveer 13,12 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: kleding die langer mooi blijft en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Globaal geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk aan een zachte huid en droog haar, een lekkere watersmaak, kleding dat langer meegaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit is mogelijk doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door middel van pekelwater. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Molenbeersel.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, lekker water uit de kraan, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, extra schoon servies, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie