Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Kessenich

Heb je in huis last van kalkneerslag, strepen op je ruiten, vies water of een droge huid? De reden daarvan is vaak een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 11,20 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterverzachter in Kessenich heeft als doel kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze pagina check je praktische informatie over de waterontharders: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 11,20 dH in Kessenich.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als aanslag op servies en verstopte leidingen.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: een besparing op de energierekening, zijdezachte kleding en huid en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €225 op jaarbasis.

Lees verder over: Waar op letten bij een waterverzachter kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid KessenichWerking eenvoudig uitgelegdGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteKinrooi
Postcode3640
Gem. Gasverbruik M31.505 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4750 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Te veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Kessenich

Zit jij in de woning ook met situaties als een onnodig hoge energierekening en/of aanslag op servies? Steeds meer mensen kiezen voor de installatie van een handige waterontkalker. Een dergelijk systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag in de badkamer, besparen op schoonmaakmiddelen, betere smaak van water en een verlaging van de energielasten. In de omgeving van de gemeente Kinrooi kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterverzachter in Kessenich was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Voordeligste waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat je apparaten minder energie gebruiken.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals waterkokers hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Lekkerder waterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. HR-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Kessenich?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Kessenich. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot betere smaak van water en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Kessenich heeft een waterhardheid van 11,20. Samengevat: Hard water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • Een lagere waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Onder andere aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, verminderde eczeem klachtenen minder poetsen en boenen.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Kessenich

De waterhardheid van het water in Kessenich is om en nabij de 11,20 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-kessenich-3640

Bekijk installateurs in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Bayard Tenera 18
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met groot zoutvat
 • MultiAqua WaterMaster EC-4
 • General electric GE-45HF
 • Digisoft DS-2000 HE

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

De basis is eenvoudig: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Bayard) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zo vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Kessenich voer je de dH waarde terug van 11,20 naar een acceptabele 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit percentage kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Het regenereren is erg belangrijk. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Er bestaan 2 machines: Mechanische of elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een aantrekkelijk tarief, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Dit systeem is beschikbaar vanaf €750.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. Beschikbaar vanaf €1250.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €370,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van twee cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Kessenich.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Leg nu contacten met product-experts voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een waterontharder zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €85 voor magnetische ontharders tot ruim €1775 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van het merk, het type ontharder en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van waterontharders zijn zo’n €690 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een apparaat met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1325 en €1750 incl. installatie. In de tabel hieronder check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Kessenich.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en check de huidige prijzen bij regionale installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en gratis monteurs, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €120
Mechanische waterontharderVanaf €830
Waterontharder (elektronisch)Rond de €910
Onthardingstabletten€27,50 per 50 kilo
OnderhoudskostenC.a. €130 p/jaar
PlaatsingC.a. €180
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Kessenich?
De hardheid in Kessenich is grofweg 11,20 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg schatten we op 13,12 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je bovenal een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Onder andere een minder droge huid, smaakvoller water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium bouwstenen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels weer opgeladen via pekelwater. Het onthardingszout is online te bestellen. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Kessenich.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. lagere energiekosten, lekker water uit de kraan, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag in de badkamer, altijd een schone en zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie