Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Ophoven

Wil jij ook af van kalkneerslag, aanslag op servies, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een irriterende huid? De kans is groot dat dit komt door te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 11,20 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterverzachter in Ophoven heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze website tref je uitgebreide info over verschillende soorten waterontharders: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van gemiddeld 11,20 dH in Ophoven.
 • Dit kan leiden tot problemen als veel schoonmaken en matig presterende cv installaties.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Dit resulteert in een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €255 op jaarbasis.

Onderwerpen: De juiste waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid OphovenHoe werkt het?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeenteKinrooi
Postcode3640
Gem. Gasverbruik M31.515 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4850 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

De voordelen van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Irritaties aan de huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Bittere thee en koffie.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Ophoven

Zit jij thuis ook met rendementsverlies van verwarming of glascorrosie? Steeds meer huizenbezitters installeren een innovatieve waterontkalker. Zo’n installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, je hebt minder wasmiddelen nodig, smaakvol water en besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Kinrooi kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Ophoven heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Goede waterontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals boilers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Ophoven?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Ophoven. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt een efficiëntere warmteoverdracht en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Ophoven zit met een waterhardheid van 11,20. Definitie: Hard water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Uit de test: dit soort water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Ophoven

De waterhardheid van het drinkwater in Ophoven is ongeveer 11,20 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-ophoven-3640

Bekijk installateurs in de regio

Interessante installaties

 • Bayard Tenera 28
 • Wateronthardershop Eruo Twin 25
 • MultiAqua WaterMaster EC-14
 • General electric GXOF18KE
 • Ecowater eVOLUTION 200 compact

Technische uitleg werking waterontkalker

De basis is eenvoudig: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De meeste waterverzachters (van bijv. Autotrol) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door wat daar gebeurd ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Ophoven minimaliseer je de dH waarde van 11,20 naar een acceptabele 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Deze hoeveelheid kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We behandelen 2 machines: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een gunstig tarief, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Beschikbaar vanaf €930.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Een vaak gekozen systeem vanwege: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1225.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €360,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van een installatie met 2 cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecycluseven geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Ophoven.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €105 voor een magnetische ontharder tot ruim €2025 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, het aantal cilinders en het vermogen. Naast deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van deze systemen beginnen bij €650 (zonder installatiewerk). Een luxe installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1325 en €1850 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder tref je de huidige kosten van een waterverzachter in Ophoven.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Surf verder naar onze online offerteservice en check de huidige prijzen bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en zonder kosten specialisten, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €130
Mechanische waterontharderRond de €740
Elektronische waterontharderV.a €1120
Regeneratiezout€25 per 50 kilo
OnderhoudBegint bij €110 per 12 maanden
MontageCirca €240
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Ophoven?
De hardheid in Ophoven is om en nabij de 11,20 dH. Dit cijfer in de provincie Limburg is circa 13,12 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als een beter presterende CV-ketel en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je bovenal een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Je kunt denken aan comfortabel douchen, zacht en smaakvol water, een glanzende vaat en minder poets- en boenwerk. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit regelt men doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan deze hars. In de extra cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd d.m.v. regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Apparaten met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling is essentieel om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Ophoven.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, fris kraanwater, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van droge huid, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie