Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Schore

Heb je in huis last van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, dichtslibbende waterleidingen of een erg droge huid? De kans is groot dat dit komt door aanwezigheid van hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterontharder in Schore maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze pagina check je praktische info over de waterverzachters: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.38 dH in Schore.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals droge haren na een douchebeurt en hoger gasverbruik.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €240 per jaar.

Snel naar: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid SchoreWerking eenvoudig uitgelegdGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZeeland
GemeenteKapelle
Postcode4423
Gem. Gasverbruik M31350 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27700 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Schore

Heb je in huis last van een droge huid en/of bittere thee en koffie? Een groot deel van de huizenbezitters kiezen een goede waterontharder. Zo’n installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op bestek en servies, veel minder zeep en wasmiddel nodig, het textiel gaat langer mee en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de buurt van de gemeente Kapelle zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Schore gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Zuinigste waterverzachter.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals koffiezetapparaten hebben minder last van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Schore?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Schore. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel betere smaak van water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Schore ontvangt een waterhardheid van 6.38. Definitie: matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid reduceren biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. langere levensduur van huishoudelijke apparaten, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen strepen meer op glas en lak.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Schore

De waterhardheid van het water in Schore bedraagt ongeveer 6.38 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-schore-4423

Vraag prijzen op in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Hattem B65 MAXI (Elegant B65)
 • BWT Rondomat 25M
 • Judo Quicksoft Uno
 • Waterluxe Duo 25
 • Erie Maxima Eco20

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterontharders (van merken zoals BWT) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Schore minimaliseer je de dH waarde van 6.38 naar een zachte 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de onthardingshars verzadigen. Om de 6/7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessante prijs, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een matige efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €910.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1275.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €410,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken niet de beschikking tot zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Schore.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Neem contact op met product-experts voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een ontharder zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €105 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1525 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het vermogen. Naast deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van deze systemen beginnen bij €720, zonder installeren. Een uitgebalanceerd apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1450 en €2025 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel bieden we een overzicht met de kosten van een waterontharder in Schore.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Probeer dan onze online offerteservice en check de huidige kosten bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en direct modellen, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €150
Waterontharder (mechanisch)Rond de €680
Elektrische waterontharderBegint bij €1130
Zout€17,50 per 25 kg
OnderhoudscontractBegint bij €95 p/jaar
PlaatsingV.a €200
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Schore?
De hardheid in Schore is grofweg 6.38 dH. De meting in de provincie Zeeland ligt rond de 6.38 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Het is belangrijk om te vermelden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Onder andere een zachte huid en droog haar, zacht en smaakvol water, blinkende glazen en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water vrij van kalk te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan deze hars. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door middel van een speciaal regeneratie moment. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. Het effect van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van het apparaat is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Schore.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: gunstig energieverbruik, een betere smaak van het water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding dat langer meegaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie