Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Kloetinge

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, slecht functionerende apparaten of droge haren na een douchebeurt? Vaak ontstaan deze problemen door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.38 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterontharder in Kloetinge leidt tot kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten tref je bruikbare info over de waterverzachters: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 6.38 dH in Kloetinge.
 • Dit is de oorsprong van situaties als droog haar na het douchen en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn een besparing op de energierekening, betere smaak van water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €275 per jaar.

Onderwerpen: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid KloetingeTechnische uitleg werkingWat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieZeeland
GemeenteKapelle
Postcode4482
Gem. Gasverbruik M31350 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27700 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

De voordelen van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Besparing op de energierekening.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Kloetinge

Heb je in huis last van rendementsverlies van verwarming en doffe aanslag in keuken en badkamer? Een toenemende groep huishoudens plaatsen een goede waterontharder. Dit systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op douchekop, geen strepen meer op glas en lak, water met een lekkere smaak en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de omgeving van de gemeente Kapelle werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Kloetinge wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Goede waterontharder.

PositiefUitleg
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals boilers hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. boilers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Kloetinge?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Kloetinge. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot ren glanzende vaat en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Kloetinge heeft een gemeten waterhardheid van 6.38. Dat betekent matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • Een lagere waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. lagere energiekosten, een zachte huid na bad of douche en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Niet vergeten: deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Kloetinge

De waterhardheid van het water in Kloetinge is om en nabij de 6.38 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-kloetinge-4482

Interessante installaties

 • Kinetico Essential
 • Watertotaal Euro Twin 20
 • Detandt-Simon Futura 25
 • Delta Garona
 • Erie Slimline Eco17

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua Care) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. D.m.v. dit scheikundige proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Kloetinge reduceer je de dH waarde van 6.38 naar een Dh van ongeveer 2.5. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van het waterverbruik, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Speciale harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 installaties: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessante prijs, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Dit systeem is beschikbaar vanaf €875.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1175.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €420,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van deze tweede cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Ideaal voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Kloetinge.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Kom in contact met vakmannen voor een demo.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De investering van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Van €75 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1500 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, het type ontharder en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. In aanvulling op deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van waterontkalkers starten vanaf €760 (montage niet inbegrepen). Een slim systeem kost gemiddeld tussen de €1425 en €2000 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je de huidige kosten van een waterontharder in Kloetinge.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Probeer dan onze vergelijker en check de huidige kosten bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk supersnel experts, soorten installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €150
Mechanische waterontharderV.a €820
Elektronische waterontharderV.a €1190
Zout€27,50 per 50 kilo
OnderhoudC.a. €125 p/jaar
PlaatsingRond de €270
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Kloetinge?
De hardheid van het kraanwater in Kloetinge ligt rond de 6.38 dH. De waarde in de provincie Zeeland is circa 6.38 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat leidt tot zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen een zachte huid na bad of douche en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je altijd een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. geen droge huid na het douchen, zacht en smaakvol water, extra schoon servies en minder schoonmaakwerkzaamheden. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water vrij van kalk te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een andere cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats middels zouttabletten. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Machines met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Regelmatig schoonmaken is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Kloetinge.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: efficiëntere warmteoverdracht, zacht en smaakvol water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, stukken minder last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie