Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wemeldinge

Wil jij ook af van kalkaanslag, aanslag op servies, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of geïrriteerde huid? De reden daarvan is vaak een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.38 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Wemeldinge zorgt voor kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze pagina bekijk je nuttige informatie alle mogelijke waterverzachters: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.38 dH in Wemeldinge.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als kalkstrepen op ramen en slecht functionerende HR-ketel.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn structureel lagere energiekosten, smaakvol water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €280 per 12 maanden.

Lees verder over: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid WemeldingeHoe werkt zo’n systeem?KostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieZeeland
GemeenteKapelle
Postcode4424
Gem. Gasverbruik M31350 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27700 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een droge huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Te veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Wemeldinge

Heb je in huis last van verstopte leidingen of doffe aanslag in keuken en badkamer? Een groot deel van de Nederlanders plaatsen een betrouwbare waterontharder. Deze installatie filtert kalk uit kraanwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, betere smaak van water en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de gemeente Kapelle werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Wemeldinge hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Beste waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals heetwaterkranen zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals CV-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Wemeldinge?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Wemeldinge. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water biedt een meer gunstig energieverbruik en heerlijk zachte kleding. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Wemeldinge heeft een gemeten waterhardheid van 6.38. Dit houdt in matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is voor iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. lager energieverbruik, een zachte huid na bad of douche en geen strepen meer op glas en lak.
 • Belangrijk: deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Wemeldinge

De waterhardheid van het water in Wemeldinge bedraagt ongeveer 6.38 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-wemeldinge-4424

Bekijk installateurs in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Hattem BLU B65
 • Wateronthardershop Eruo Twin 20
 • Erie Maxima Eco32
 • Erie IQsoft Eco9
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 10

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat precies? De meeste waterontharders (van bijv. Delta) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zodoende wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Wemeldinge voer je de dH waarde terug van 6.38 naar een gezonde 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken. 4 keer per maand worden de harskorrels weer opgeladen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden twee installaties: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Het gemak zit ‘m in een concurrerende prijs, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €900.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het voordeel is: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. Nadelen: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1275.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €430,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een meerdere cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het regeneratieproceseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal als het watergebruik hoog is.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Wemeldinge.

Jouw hele huis kalkvrij?

Kom in contact met vakmannen voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De investering van een ontharder liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €65 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1900 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van waterverzachters beginnen bij €760, excl. installatie. Een slim apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1650 en €1950 incl. installatie. In onderstaande schema bekijk je de geschatte kosten van een waterontharder in Wemeldinge.

Meteen weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Start meteen met onze vergelijkingstool en bekijk actuele kosten bij regionale installateurs. Zo kan je zonder gedoe en kosteloos specialisten, soorten installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €80
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €720
Waterontharder (elektrisch)Rond de €940
Onthardingszout€45 voor 100 kg
OnderhoudscontractCirca €105 op jaarbasis
MontagekostenBegint bij €240
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Wemeldinge?
De waterhardheid in Wemeldinge is circa 6.38 dH. De meting in de provincie Zeeland is gemiddeld 6.38 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere een glanzende vaat en textiel slijt minder snel.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij vinden dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Onder andere comfortabel douchen, zacht en fris water, een zijdezachte was en minder schrobben en poetsen. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongemaakt a.d.h.v. zout. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de installatie is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Wemeldinge.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een super zachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie