Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Zerkegem

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, dichtslibbende waterleidingen of irritaties aan de huid? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 8,40 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Zerkegem resulteert in kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze pagina verzamel je waardevolle informatie alle mogelijke waterontharders: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 8,40 dH in Zerkegem.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals veel schoonmaakwerk en slecht functionerende HR-ketel.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Pluspunten: kalkvrije leidingen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €210 per jaar.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij een waterverzachter kopenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid ZerkegemFunctioneringDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteJabbeke
Postcode8490
Gem. Gasverbruik M31.410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4600 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Water met een vreemde smaak.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Zerkegem

Zit jij thuis ook met een te hoge stroomrekening en/of kalkstrepen op glas en lak? Steeds meer woningeigenaren bestellen een innovatieve waterontkalker. Zo’n installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op douchekop, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, betere smaak van water en maandelijks besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Jabbeke zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Zerkegem hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Milieuvriendelijke waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals waterkokers hebben geen last meer van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Zerkegem?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Zerkegem. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water biedt zacht en smaakvol water en een vermindering van schoonmaakproducten. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Zerkegem heeft een waterhardheid van 8,40. Dit houdt in Normaal water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt verschilt erg per persoon.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn efficiëntere warmteoverdracht, minder last van een droge huid en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Belangrijk: deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Zerkegem

De waterhardheid van het water in Zerkegem bedraagt circa 8,40 dH. Dit wil zeggen dat het water Normaal water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-zerkegem-8490

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak gekozen modellen

 • Lubron Easysoft 1100 SXT2
 • Euro Twin 20
 • Delta Mosela
 • Atag Descale 15
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 20

Zo werkt een waterontkalker

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Whirlpool) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. D.m.v. dit scheikundige proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Zerkegem verklein je de dH waarde van 8,40 naar een zachte 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Het regenereren is erg belangrijk. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Wij differentiëren 2 machines: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een lage prijs, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €950.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en brede mogelijkheden. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1100.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €375,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je ook water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Extra handig voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Zerkegem.

Overal en altijd zacht water in huis?

Leg nu contacten met vakmannen voor montage.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een waterontharder lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €85 voor een magnetische ontharder tot ruim €1625 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, het type ontharder en het vermogen. Behalve deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van deze systemen starten bij €780, zonder installeren. Een luxe apparaat zit ergens tussen de €1375 en €2250 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel achterhaal je de huidige kosten van een waterverzachter in Zerkegem.

Weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Ga aan de slag met onze vergelijkingstool en achterhaal de prijzen bij professionele installateurs. Via die service kan jij makkelijk en vandaag nog installateurs, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €75
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €670
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1000
Reinigingszout€45 per 100 kg
OnderhoudBegint bij €85 op jaarbasis
InstallatiekostenBegint bij €180
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Zerkegem?
De waterhardheid in Zerkegem komt uit op ong. 8,40 dH. De waarde in de provincie West Vlaanderen is circa 15,09 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: minder huidproblemen en huidirritaties en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je met name een waterontharder moet installeren voor het comfort. Bijv. een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, zijdezachte kleding en minder poets- en boenwerk. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit is mogelijk doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen aan de hand van natrium. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schoon apparaat wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Zerkegem.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. efficiëntere verwarming, betere smaak van water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van droge huid, geen kalkaanslag in de badkamer, blinkende glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie