Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Bredene

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, water met een vreemde smaak of een irriterende huid? De reden daarvan is vaak een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 19,60 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterverzachter in Bredene heeft als effect water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Via onze adviseurs tref je handige info over verschillende soorten waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 19,60 dH in Bredene.
 • Dit kan zorgen voor situaties als koffie thee dat bitter smaakt en een hoge energierekening.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €245 per jaar.

Onderwerpen: Waterverzachter kooptipsVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid BredeneWerkingInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteBredene
Postcode8450
Gem. Gasverbruik M33.465 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4800 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

De voordelen van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Bittere thee en koffie.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Bredene

Heb je last van geïrriteerde huid en/of water met een vreemde smaak? Meer en meer mensen plaatsen een innovatieve waterontkalker. Deze installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zachter wasgoed en besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Bredene kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Bredene hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Milieuvriendelijke waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatje CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals Quookers hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen boilers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Bredene?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Bredene. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor een lager stroom- en gasverbruik en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Bredene heeft een waterhardheid van 19,60. Dat betekent Erg hard water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan efficiëntere verwarming, minder last van een droge huid en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Belangrijk: deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Bredene

De waterhardheid van het leidingwater in Bredene bedraagt ongeveer 19,60 dH. Dit betekent dat het water Erg hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-bredene-8450

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Bekende modellen en merken

 • Kinetico Sumo 1
 • North Star 40ED
 • 038waterontharder Compact 14
 • BWC Omega ET VIP de luxe 400
 • Ecowater eVOLUTION 600 Power

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Whirlpool) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zodoende wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Bredene verlaag je de dH waarde van 19,60 naar een acceptabele 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. De slimme harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We bieden 2 installaties: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een voordelige prijs, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, een lagere efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. De prijs van zo’n systeem begint bij €750.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Een populair model vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1200.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €380,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van meerdere cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert tijdelijk geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Bredene.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Kom in contact met professionals voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De investering van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €125 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1425 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De prijs hangt af van het model, 1 of 2 cilinders en de omvang van het systeem. Buiten deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van ontkalkers beginnen vanaf ongeveer €720 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1275 en €1700 incl. installatie. In de onderstaande tabel achterhaal je de geraamde kosten van een waterverzachter in Bredene.

Overweeg je om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Kies dan nu voor onze vergelijker en achterhaal de tarieven bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en snel installateurs, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €120
Waterontharder (mechanisch)Circa €880
Elektrische waterontharderRond de €1080
Tabletten€50 voor 100 kg
OnderhoudstarievenRond de €100 p/jaar
MontagekostenRond de €150
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Bredene?
De hardheid van het water in Bredene is doorgaans 19,60 dH. Het gemiddelde in de provincie West Vlaanderen is grofweg 15,09 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor heerlijk zachte kleding en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je overwegend een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Onder andere een minder droge huid, een lekkere watersmaak, zachter wasgoed en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan deze korrels. In de alternatieve cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats d.m.v. zout. Het onthardingszout is online te bestellen. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Modellen met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Bredene.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: gunstig energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, het is goed voor de huid/haar, minder last van kalkaanslag, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie