Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Gistel

Heb je last van kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, verstopte leidingen of droog haar na het douchen? Dit heeft vaak te maken met hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 19,60 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterverzachter in Gistel resulteert in water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze website bekijk je uitgebreide informatie alle mogelijke waterontharders: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 19,60 dH in Gistel.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld koffie thee dat bitter smaakt en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn lagere stookkosten, zacht en fris water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €275 op jaarbasis.

Snel naar: Waterverzachter kooptipsWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid GistelHoe functioneert zo’n installatie?InvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteGistel
Postcode8470
Gem. Gasverbruik M33.475 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4900 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Gistel

Heb je in huis last van huidirritaties of veel schoonmaakproducten nodig? Meer en meer Belgen plaatsen een innovatieve waterontkalker. Zo’n installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, textiel slijt minder snel en apparatuur die langer meegaat. In en rondom gemeente Gistel opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Gistel gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Aanbieding waterontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals wasmachines hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of een glaasje water smaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen boilers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Gistel?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Gistel. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel smaakvol water en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Gistel heeft een waterhardheid van 19,60. Dat betekent Erg hard water.
 • Het gevolg van deze score is per persoon weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. apparatuur gaat langer mee, minder last van een droge huid en het textiel gaat langer mee.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Gistel

De waterhardheid van het leidingwater in Gistel is 19,60 dH. Dit betekent dat het water Erg hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-gistel-8470

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Lubron Easysoft 450 Classic
 • North Star 9UD
 • 038waterontharder Separaat 10
 • BWT AQA life
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Power

Hoe werkt een waterontkalker?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Aqua Clean) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Gistel voer je de dH waarde terug van 19,60 naar een fijne 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd raakt de hars verzadigd. Elke 5/6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van grootte van het huishouden, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We onderscheiden twee types: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke tarief, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Deze installaties worden al geplaatst voor €780.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en uitgebreide instellingen. De nadelen zijn: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1150.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €390,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van twee cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclushelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Ideaal voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders heeft dus dezelfde werking, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Gistel.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Ontvang contactgegevens van experts voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De kosten van een ontharder variëren nogal. Dit loopt van €165 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1975 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter. Behalve deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €780 (montage niet inbegrepen). Een goed systeem heeft een prijskaartje tussen de €1600 en €1700 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder bekijk je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Gistel.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Maak nu gebruik van onze vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij erkende installateurs. Zo kan je gemakkelijk en direct vakmannen, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €160
Waterontharder (mechanisch)Rond de €890
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1200
Zout€40 per 75 kg
OnderhoudscontractCirca €145 p/jaar
InstallatiekostenVanaf €220
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Gistel?
De hardheid in Gistel is plus minus 19,60 dH. Het gemiddelde in de provincie West Vlaanderen is plus minus 15,09 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwaardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: kalkvrije leidingen en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij merken op dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Bijv. geen droge huid na het douchen, fris kraanwater, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze korrels. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongespoeld aan de hand van zouttabletten. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde machine is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Gistel.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: lager energieverbruik, een lekkere watersmaak, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, minder last van kalkaanslag, zachter wasgoed, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie