Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Snellegem

Heb je last van kalkneerslag, glascorrosie, verstopte leidingen of irritaties aan de huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 8,40 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterverzachter in Snellegem maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je belangrijke informatie met betrekking tot waterontharders: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 8,40 dH in Snellegem.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals onnodig veel zeepverbruik en matig presterende cv installaties.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: apparatuur die langer meegaat, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €235 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: De juiste waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid SnellegemTechnische detailsInvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteJabbeke
Postcode8490
Gem. Gasverbruik M31.600 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4450 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

Pluspunten van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Lagere energierekening.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Gratis offertes voor een waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Snellegem

Zit jij thuis ook met apparaten die slecht werken of eindeloos schoonmaken? Meer en meer woningeigenaren installeren een handige waterontkalker. Een dergelijke installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, geen strepen meer op glas en lak, textiel slijt minder snel en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de buurt van de gemeente Jabbeke vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterverzachter in Snellegem hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Milieuvriendelijke waterverzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat apparaten zuiniger werken.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals CV-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasdrogers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Snellegem?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Snellegem. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel een gunstigere energierekening en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Snellegem zit met een waterhardheid van 8,40. Concreet: Normaal water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is voor iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en fris water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Opmerking: water met deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Snellegem

De waterhardheid van het water in Snellegem bedraagt circa 8,40 dH. Dit betekent dat het water Normaal water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-snellegem-8490

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Lubron Easysoft 750 Classic
 • Euro Combi compact 30
 • Delta Garona
 • Aquatechnic Ultrasoft 20
 • Wateronthardershop Euro Combi 5 Fleck 5600SXT

Hoe werkt een waterontkalker?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Culligan) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Snellegem verklein je de dH waarde van 8,40 naar een acceptabele 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Deze hoeveelheid kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte ligt aan zaken als grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 installaties: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een interessante prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. De prijs van zo’n systeem begint bij €870.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1225.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterverzachter kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €350,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Snellegem.

Een woning zonder kalkaanslag?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor advies.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Van €55 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1550 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van het merk, het aantal cilinders en het aantal liter. In aanvulling op deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in waterontharders lopen op vanaf €780 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe installatie heeft een prijskaartje tussen de €1200 en €2150 inclusief montage en inregeling. In onderstaande schema achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Snellegem.

Overweeg je om een waterontkalker te laten installeren? Start meteen met onze waterontharder-vergelijker en check de huidige prijzen bij erkende installateurs. Zo kan men moeiteloos en snel merken, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €80
Mechanische waterontharderC.a. €720
Waterontharder (elektrisch)Circa €940
Onthardingstabletten€40 voor 75 kg
OnderhoudRond de €140 per jaar
PlaatsingRond de €240
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Snellegem?
De hardheid van het kraanwater in Snellegem is circa 8,40 dH. De meting in de provincie West Vlaanderen is doorgaans 15,09 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals kalkvrije leidingen en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor het comfort. Denk aan een fijne douchebeurt, een lekkere watersmaak, zachter wasgoed en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit proces kan doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium grondstoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats d.m.v. natrium. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schoon apparaat is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Snellegem.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. efficiëntere warmteoverdracht, zacht en smaakvol water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, altijd een schone en zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie