Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Oudenburg

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, verstopte leidingen of een irriterende huid? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 11,20 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterverzachter in Oudenburg heeft als doel kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl tref je praktische info met betrekking tot waterontharders: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 11,20 dH in Oudenburg.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld bittere thee en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, smaakvol water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €350 per jaar.

Onderwerpen: Waterverzachter kooptipsPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid OudenburgHoe werkt zo’n systeem?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteOudenburg
Postcode8460
Gem. Gasverbruik M33.470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4850 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

Positieve effecten van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Water met een vreemde smaak.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Oudenburg

Zit jij thuis ook met irritaties aan de huid en witte aanslag op het glaswerk? Steeds meer Vlamingen kiezen voor de installatie van een handige waterontkalker. Zo’n systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op douchekop, minder poetsen en boenen, een glanzende vaat en structureel lagere energiekosten. In de gemeente Oudenburg kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Oudenburg was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Professionele waterontharder.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals wasdrogers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals Quookers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Oudenburg?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Oudenburg. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water biedt een zachte huid en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Oudenburg zit met een waterhardheid van 11,20. Definitie: Hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is erg persoonlijk.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, water met een lekkere smaak en geen strepen meer op glas en lak.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Oudenburg

De waterhardheid van het drinkwater in Oudenburg is 11,20 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-oudenburg-8460

Vind een vakman in de buurt

Bekende modellen en merken

 • Kinetico Sumo 2
 • North Star Okosoft 35
 • 038waterontharder Compact 20
 • BWC Omega ET VIP de luxe 600
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Boost

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Culligan) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zodoende vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Oudenburg verklein je de dH waarde van 11,20 naar een fijne 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit procentuele aantal kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een bepaald moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke 5/6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Unieke harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We onderscheiden 2 types: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een gunstig tarief, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een relatief hoog zoutverbruik, een matige efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Dit systeem is beschikbaar vanaf €825.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1000.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €370,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Oudenburg.

Jouw hele huis kalkvrij?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor advies.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €75 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1800 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van waterontharders lopen op vanaf €830, exclusief installatiekosten. Een luxe systeem varieert tussen ongeveer €1575 en €1825 inclusief inregelen. In het volgende schema check je de huidige kosten van een waterverzachter in Oudenburg.

Weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Open onze online offerteservice en check de huidige tarieven bij de beste installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en gratis installateurs, verschillende opstellingen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €125
Waterontharder (mechanisch)C.a. €750
Elektrische waterontharderV.a €1050
Onthardingstabletten€27,50 per 50 kg
OnderhoudscontractRond de €110 per beurt
MontagekostenC.a. €175
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Oudenburg?
De hardheid in Oudenburg bedraagt 11,20 dH. De tabelwaarde in de provincie West Vlaanderen ligt rond de 15,09 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere een besparing op de energierekening en geen glascorrosie of witte aanslag.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je overwegend een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en fris water, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om kalk uit het water te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze korrels. In een additionele cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door gebruik te maken van zouttabletten. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Modellen met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schone machine is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Oudenburg.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, zijdezachte kleding, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie