Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Stalhille

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, strepen op de ramen, koffie of thee dat bitter smaakt of droge haren na een douchebeurt? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 8,40 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Stalhille zorgt voor water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Via onze adviseurs vind je waardevolle informatie over de waterontharders: wat is het, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 8,40 dH in Stalhille.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als geïrriteerde huid en matig presterende cv installaties.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor gunstig energieverbruik, lekkerdere koffie en thee en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €335 per 12 maanden.

Snel naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid StalhilleHoe werkt het?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteJabbeke
Postcode8490
Gem. Gasverbruik M31.400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4500 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

Pluspunten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Stalhille

Wil je definitief afrekenen met een droge huid of veel schoonmaakproducten nodig? Een aanzienlijk aantal mensen plaatsen een betrouwbare waterontkalker. Dit product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, besparen op schoonmaakmiddelen, kleding en ander textiel gaat langer mee en een lager stroom- en gasverbruik. In de buurt van de gemeente Jabbeke zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Stalhille was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Professionele waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals strijkijzers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. boilers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Stalhille?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Stalhille. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water biedt een zachte huid na bad of douche en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Stalhille ontvangt een waterhardheid van 8,40. Definitie: Normaal water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Opmerking: water uit deze categorie heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Stalhille

De waterhardheid van het water in Stalhille ligt op ong. 8,40 Duitse graden. Dit betekent dat het water Normaal water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-stalhille-8490

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak gekozen modellen

 • Lubron Easysoft 750 SXT2
 • Euro Twin 10
 • Delta Isera
 • Atag Descale 5
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 10

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De meeste waterverzachters (van bijv. Culligan) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door dat proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Stalhille verklein je de dH waarde van 8,40 naar een acceptabele 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Dit procentuele aantal kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We onderscheiden 2 installaties: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijke prijs, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €840.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. Een populair model vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en brede mogelijkheden. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1125.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €380,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) even geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Extra handig voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Stalhille.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Neem contact op met product-specialisten voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €65 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1525 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van het merk en model, het aantal cilinders en het aantal liter. In aanvulling op deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €660, exclusief installatiekosten. Een slim systeem ligt qua kosten tussen €1475 en €1850 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je de huidige kosten van een waterverzachter in Stalhille.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Klik dan door naar de offerte vergelijker en check de huidige kosten bij professionele installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk supersnel specialisten, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €100
Mechanische waterontharderVanaf €850
Elektronische waterontharderV.a €1180
Reinigingszout€40 voor 75 kilo
OnderhoudscontractVanaf €115 op jaarbasis
MontagekostenRond de €240
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Stalhille?
De waterhardheid in Stalhille is plus minus 8,40 dH. De waarde in de provincie West Vlaanderen bedraagt 15,09 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als apparatuur die langer meegaat en minder poetsen en boenen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan geen droge huid na het douchen, fris kraanwater, een glanzende vaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze korrels. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars worden schoongespoeld aan de hand van een natriumoplossing. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schoon apparaat is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Stalhille.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: lagere stookkosten, lekker water uit de kraan, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, de huid voelt zachter aan, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, een zijdezachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie