Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder t Goy

Heb je last van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, water met een vreemde smaak of geïrriteerde huid? De kans is groot dat dit komt door erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.20 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterontharder in t Goy maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Hier lees je waardevolle informatie over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.20 dH in t Goy.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere water met een vreemde smaak en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €235 per 12 maanden.

Thema’s: Waar op letten bij waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid t GoyZo werkt een waterontharderGemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieUtrecht
GemeenteHouten
Postcode3997
Gem. Gasverbruik M3950 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30900 kWh
Gem. Waterhardheid6.20 dH

Pluspunten van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen t Goy

Wil jij ook af van een droge huid of strepen op je ruiten? Een aanzienlijk aantal huishoudens nemen een slimme waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, lekkere watersmaak en maandelijks besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Houten kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in t Goy gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Beste ontharder.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatje CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals strijkijzers hebben minder last van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasmachines. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in t Goy?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in t Goy. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel langere levensduur van huishoudelijke apparaten en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • t Goy kent een waterhardheid van 6.20. Dit houdt in matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn lager energieverbruik, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Goed om te weten: deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in t Goy

De waterhardheid van het drinkwater in t Goy bedraagt circa 6.20 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,66 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-t-goy-3997

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • BWT AQA smart
 • BWT Rondomat 100M
 • Aquatechnic Ultrasoft 10
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Boost
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 25

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Het gros van de waterontharders (van merken als Ecowater) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zodoende zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in t Goy reduceert je de dH waarde van 6.20 naar een acceptabele 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit kleine % kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een periode zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We behandelen 2 soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessant tarief, geen stroomkosten en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €910.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een populair model vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1250.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €370,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van een extra cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in t Goy.

Een woning zonder kalkaanslag?

Neem contact op met specialisten voor een demo.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder variëren nogal. Dit begint vanaf €55 voor magnetische ontharders tot ruim €1500 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter. Naast deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van waterontkalkers beginnen bij €830 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd apparaat varieert tussen ongeveer €1525 en €1950 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in t Goy.

Overweeg je om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Ga aan de slag met onze vergelijker en achterhaal de tarieven bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk en vandaag nog vakmannen, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €140
Waterontharder (mechanisch)C.a. €720
Elektrische waterontharderBegint bij €1160
Reinigingszout€45 voor 100 kg
OnderhoudstarievenRond de €100 (jaarbasis)
PlaatsingskostenV.a €260
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in t Goy?
De hardheid van het kraanwater in t Goy komt uit op ong. 6.20 dH. Dit cijfer in de provincie Utrecht schatten we op 6.11 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen gunstig energieverbruik en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je overwegend een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan verminderde eczeem klachten, smaakvoller water, zachter wasgoed en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium stoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen a.d.h.v. pekelwater. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Modellen met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde machine is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in t Goy.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een zachte huid, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, zijdezachte kleding, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie