Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Tull en ‘t Waal

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, apparaten die slecht werken of droog haar na het douchen? Waarschijnlijk komt dat door te hard water in de leiding. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.20 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterontharder in Tull en ‘t Waal zorgt voor kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl check je uitgebreide info aangaande waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.20 dH in Tull en ‘t Waal.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals strepen op je ruiten en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn gunstig energieverbruik, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €295 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid Tull en ‘t WaalFunctioneringGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieUtrecht
GemeenteHouten
Postcode3999
Gem. Gasverbruik M3950 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30900 kWh
Gem. Waterhardheid6.20 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Huidirritaties.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Tull en ‘t Waal

Heb je in huis last van een te hoge stroomrekening en/of kalkaanslag op de verwarmingselementen? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren lossen dit op met een slimme waterontharder. Zo’n installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten en lagere stookkosten. In en rondom gemeente Houten zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterontharder laten installeren in Tull en ‘t Waal wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Zuinigste ontharder.

PluspuntUitleg
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals strijkijzers vertonen veel minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals heetwaterkranen. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Tull en ‘t Waal?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Tull en ‘t Waal. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten en textiel dat langer mee gaat. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Tull en ‘t Waal heeft een waterhardheid van 6.20. Definitie: matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren biedt comfort.
 • O.a. apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, minder last van een droge huid en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Tull en ‘t Waal

De waterhardheid van het drinkwater in Tull en ‘t Waal is 6.20 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,66 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-tull-en-t-waal-3999

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • BWT AQA viseo
 • Delta Isera
 • Kinetico Mini KB
 • Electrolux 18L
 • SoluCalc SoluCalc

Hoe werkt een waterverzachter precies?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. BWT) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op basis daarvan ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Tull en ‘t Waal reduceert je de dH waarde van 6.20 naar een Dh van ongeveer 3. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit percentage kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de onthardingshars verzadigen. Wekelijks moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte wordt bepaald door het waterverbruik, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Unieke harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We bieden 2 soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een interessant tarief, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €890.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en brede mogelijkheden. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1250.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €370,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van twee cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de hars wordt gespoeld.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Ideaal voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Tull en ‘t Waal.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Kom in contact met product-experts voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De investering van een ontharder lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €110 voor een magnetische ontharder tot wel €2125 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter. Behalve deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van waterverzachters beginnen bij €670 (montage niet inbegrepen). Een goede installatie varieert tussen ongeveer €1300 en €1925 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de actuele kosten van een waterontharder in Tull en ‘t Waal.

Meteen weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Probeer dan onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de tarieven bij regionale installateurs. Zo kan je zonder gedoe en kosteloos experts, soorten installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €110
Mechanische waterontharderCirca €760
Elektronische waterontharderRond de €1160
Onthardingstabletten€15 per 25 kilo
OnderhoudscontractRond de €160 (jaarbasis)
InstallatiekostenVanaf €270
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Tull en ‘t Waal?
De hardheid van het water in Tull en ‘t Waal is grofweg 6.20 dH. De tabelwaarde in de provincie Utrecht ligt op 6.11 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een slim ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor gunstig energieverbruik en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die je uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Natuurlijk is het zo dat je overwegend een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Bijv. een minder droge huid, zacht en fris water, zachter wasgoed en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan deze korrels. In een additionele cilinder worden de harskorrels weer opgeladen d.m.v. zouttabletten. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde machine is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Tull en ‘t Waal.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie