Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Kortrijk-Dutsel

Heb je last van kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, water met een vreemde smaak of droge haren na een douchebeurt? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 15,12 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Kortrijk-Dutsel maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze website tref je uitgebreide informatie met betrekking tot waterontharders: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 15,12 dH in Kortrijk-Dutsel.
 • Dit is de oorsprong van problemen als eczeem klachten en verstopte leidingen.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: efficiëntere verwarming, kleding en ander textiel gaat langer mee en het textiel gaat langer mee.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €320 per 12 maanden.

Onderwerpen: De juiste waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Kortrijk-DutselFunctioneringBegroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteHolsbeek
Postcode3220
Gem. Gasverbruik M31.580 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3850 kWh
Gem. Waterhardheid15,12 dH

De voordelen van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Eindeloos schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Kortrijk-Dutsel

Zit jij in de woning ook met situaties als geïrriteerde huid of kalk op de lak van de auto? Steeds meer Vlamingen lossen dit op met een innovatieve waterontkalker. Dit systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, een glanzende vaat en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In en rondom gemeente Holsbeek kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterverzachter in Kortrijk-Dutsel wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goede ontharder.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals heetwaterkranen zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld boilers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Kortrijk-Dutsel?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Kortrijk-Dutsel. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot een meer efficiënte verwarming en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Kortrijk-Dutsel zit met een waterhardheid van 15,12. Dit houdt in Erg hard water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid terugdringen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Onder andere een beter presterende CV-ketel, zacht en smaakvol water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Opmerking: deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Kortrijk-Dutsel

De waterhardheid van het drinkwater in Kortrijk-Dutsel is ongeveer 15,12 dH. Dit wil zeggen dat het water Erg hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 15,12 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 43,06 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-kortrijk-dutsel-3220

Vraag prijzen op in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Hattem B65 MAXI (Elegant B65)
 • Ecowater ESM25 CE+
 • Boshuis Twin
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 10
 • Puricom Stratos UFW15

Technische uitleg werking waterontkalker

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Ecowater) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Kortrijk-Dutsel verlaag je de dH waarde van 15,12 naar een fijne 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. 4 keer per maand wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee producten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijke prijs, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €770.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de montagekosten, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1300.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €400,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van deze tweede cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitermate handzaam voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Kortrijk-Dutsel.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Kom in contact met erkende adviseurs voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De totale kosten van een waterverzachter variëren nogal. Dit loopt van €170 voor magnetische ontharders tot wel €1400 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, het aantal cilinders en de doorstroomsnelheid. In aanvulling op deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €650 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe apparaat varieert tussen ongeveer €1300 en €1900 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder bieden we de geraamde kosten van een waterverzachter in Kortrijk-Dutsel.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Start meteen met onze vergelijker en achterhaal de kosten bij professionele installateurs. Zo kan men zonder gedoe snel merken, soorten waterverzachters en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €150
Waterontharder (mechanisch)Circa €740
Waterontharder (elektronisch)Circa €1170
Tabletten€50 voor 100 kg
OnderhoudVanaf €115 per beurt
InstallatiekostenCirca €250
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Kortrijk-Dutsel?
De hardheid van het leidingwater in Kortrijk-Dutsel is om en nabij de 15,12 dH. De tabelwaarde in de provincie Vlaams Brabant schatten we op 16,91 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: structureel lagere energiekosten en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je bovenal een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. Zoals een minder droge huid, smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de 2e cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door middel van het regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet je zeker niet overslaan. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Kortrijk-Dutsel.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: een besparing op de energierekening, fris kraanwater, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag in de badkamer, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie