Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Nieuwrode

Heb je last van kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, vies water of irritaties aan de huid? De reden daarvan is vaak een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 15,12 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Nieuwrode heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Hier check je handige info met betrekking tot waterontharders: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van gemiddeld 15,12 dH in Nieuwrode.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere apparaten die slecht werken en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €300 per 12 maanden.

Klik door naar: De juiste waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid NieuwrodeWerkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteHolsbeek
Postcode3221
Gem. Gasverbruik M31.590 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3950 kWh
Gem. Waterhardheid15,12 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een droge huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Nieuwrode

Heb je last van rendementsverlies van verwarming of apparatuur dat te snel stuk gaat? Een toenemende groep mensen kiezen voor de installatie van een elektrische waterontkalker. Een dergelijk product onttrekt kalk uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, geen strepen meer op glas en lak, een zachte huid en lagere stookkosten. In de buurt van de gemeente Holsbeek opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterverzachter in Nieuwrode hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bezoek ook de pagina over: Duurzame ontharder.

PositiefUitleg
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals Quookers vertonen veel minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. strijkijzers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Nieuwrode?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Nieuwrode. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel fris kraanwater en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Nieuwrode heeft een geschatte waterhardheid van 15,12. Samengevat: Erg hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verlagen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Uit de test: deze waterhardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Nieuwrode

De waterhardheid van het water in Nieuwrode ligt op ong. 15,12 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Erg hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 15,12 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 43,06 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-nieuwrode-3221

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak geplaatste ontharders

 • Hydrotense StandAlone 8L
 • Erie IQsoft Eco9
 • BWC Omega Jubileum 400
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 20
 • Puricom Stratos UFW25

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Ecowater) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zo wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Nieuwrode reduceert je de dH waarde van 15,12 naar een gezonde 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Na een periode zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We bieden twee machines: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een concurrerend tarief, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Dit systeem is beschikbaar vanaf €790.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het voordeel is: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en meer kans op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1175.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €370,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van deze tweede cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een stukje comfort voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Nieuwrode.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Ontvang contactgegevens van professionals voor montage.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Dit loopt van €80 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1675 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs hangt af van het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de omvang van het systeem. Behalve deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van deze systemen starten bij €740 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1625 en €2175 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel bieden we de actuele kosten van een waterverzachter in Nieuwrode.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Surf verder naar onze vergelijker en achterhaal de prijzen bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en snel modellen, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €85
Waterontharder (mechanisch)C.a. €650
Elektrische waterontharderVanaf €930
Regeneratiezout€15 per 25 kilo
OnderhoudstarievenCirca €160 per 12 maanden
PlaatsingRond de €170
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Nieuwrode?
De hardheid van het water in Nieuwrode is om en nabij de 15,12 dH. Het gemiddelde in de provincie Vlaams Brabant is grofweg 16,91 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater wat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als lagere stookkosten en geen glascorrosie of witte aanslag.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder poets- en boenwerk. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium grondstoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt aan de hand van regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontharders met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een goede reiniging is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Nieuwrode.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. lager stroom- en gasverbruik, lekker water uit de kraan, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie