Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Outgaarden

Heb je last van kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, slecht functionerende apparaten of een droge huid? Waarschijnlijk komt dat door hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 23,52 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterverzachter in Outgaarden resulteert in kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op dit portaal lees je praktische info over diverse types waterontharders: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 23,52 dH in Outgaarden.
 • Hierdoor ontstaan onder andere een irriterende huid en verstopte leidingen.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, minder huidproblemen en huidirritaties en geen strepen meer op glas en lak.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €315 per 12 maanden.

Snel naar: De juiste waterverzachter kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid OutgaardenZo werkt een waterontharderDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteHoegaarden
Postcode3321
Gem. Gasverbruik M31.485 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4950 kWh
Gem. Waterhardheid23,52 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Bittere smakende thee.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Outgaarden

Zit jij in de woning ook met situaties als een erg droge huid of witte aanslag op het glaswerk? Een aanzienlijk aantal mensen plaatsen een innovatieve waterontkalker. Een dergelijk product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zijdezachte kleding en huid en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de gemeente Hoegaarden zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Outgaarden hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Aanbieding ontkalker.

PositiefUitleg
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals wasdrogers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Outgaarden?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Outgaarden. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot zachter wasgoed en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Outgaarden ontvangt een waterhardheid van 23,52. Concreet: Heel hard water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen biedt comfort.
 • Onder andere apparatuur gaat langer mee, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Noemenswaardig: deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Outgaarden

De waterhardheid van het drinkwater in Outgaarden is om en nabij de 23,52 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Heel hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 23,52 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 66,98 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-outgaarden-3321

Bekende modellen en merken

 • Kinetico Essential
 • Euraqua Europe Pallas Duo maxi
 • BWT Rondomat 100M
 • Apic Melite
 • Watercompany Ultrasoft 14

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Honeywell) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Outgaarden reduceert je de dH waarde van 23,52 naar een Dh van ongeveer 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. 4 keer per maand moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 producten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een voordelige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Je koopt zo’n machine al vanaf €910.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1125.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €380,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van een extra cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Outgaarden.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Kom in contact met product-specialisten voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €165 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1625 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, de kwaliteit van het het harsfilter en de doorstroomsnelheid. Behalve deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van ontkalkers zijn zo’n €820, zonder installeren. Een luxe systeem zit ergens tussen de €1125 en €1750 incl. installatie. In de bijgaande tabel bekijk je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Outgaarden.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Gebruik dan onze online offerteservice en achterhaal de prijzen bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en kosteloos installatiebedrijven, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €85
Waterontharder (mechanisch)Circa €710
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1140
Onthardingstabletten€40 voor 75 kg
Onderhoud (indicatie)Begint bij €110 per 12 maanden
MontageC.a. €150
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Outgaarden?
De hardheid van het kraanwater in Outgaarden bedraagt 23,52 dH. Dit cijfer in de provincie Vlaams Brabant is om en nabij de 16,91 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: lagere stookkosten en geen glascorrosie of witte aanslag.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Doorgaans geldt: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Installateurs zeggen dan ook dat je altijd een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Bijv. minder huidproblemen en huidirritaties, betere smaak van water, een zijdezachte was en minder poets- en boenwerk. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium onderdelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars weer opgeladen door middel van natrium. Het onthardingszout is online te bestellen. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schoon apparaat is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Outgaarden.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, stukken minder last van kalkaanslag, een super zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie