Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Meldert

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, vies water of een irriterende huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 23,52 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Meldert heeft als doel water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Middels onze specialisten check je praktische info alle mogelijke waterontharders: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 23,52 dH in Meldert.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals kalkstrepen op glas en lak en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in langere levensduur van huishoudelijke apparaten, een glanzende vaat en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €220 op jaarbasis.

Snel naar: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid MeldertWerkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteHoegaarden
Postcode3320
Gem. Gasverbruik M31.480 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4900 kWh
Gem. Waterhardheid23,52 dH

Pluspunten van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Meldert

Zit jij thuis ook met verstopte leidingen of eindeloos schoonmaken? Meer en meer Belgen nemen een professionele waterontkalker. Zo’n systeem filtert kalk uit kraanwater. Het is geschikt voor elke woning. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, je hebt minder wasmiddelen nodig, een glanzende vaat en een efficiëntere verwarming. In de gemeente Hoegaarden opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterverzachter in Meldert was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een heldere offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Professionele ontkalker.

PositiefBeschrijving
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatapparaten zuiniger werken.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals heetwaterkranen vertonen veel minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of glas kraanwater is veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Meldert?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Meldert. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt een efficiëntere warmteoverdracht en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Meldert heeft een gemeten waterhardheid van 23,52. Dit staat voor Heel hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is voor iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. een besparing op de energierekening, lekkere watersmaak en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Belangrijk: dit soort water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Meldert

De waterhardheid van het drinkwater in Meldert is 23,52 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Heel hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 23,52 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 66,98 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-meldert-3320

Interessante installaties

 • Kinetico Ergo 9
 • Euraqua Europe Pallas Duo mini
 • BWT Rondomat 50M
 • Amysoft E-300
 • Watercompany Ultrasoft 9

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterontharder zorgt voor zachter water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De moderne waterverzachters (van merken zoals Delta) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Middels deze handeling vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Meldert minimaliseer je de dH waarde van 23,52 naar een fijne 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 machines: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, relatief inefficiënt en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €970.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het voordeel is: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en inzicht in statistieken. De minpunten zijn: de tarieven, het gebruikt stroom en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1275.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €380,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van meerdere cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Vaak gekozen voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Meldert.

Overal en altijd zacht water in huis?

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een ontharder liggen nogal uiteen. Dit loopt van €125 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1500 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, het type ontharder en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van waterverzachters beginnen bij €820 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1575 en €2050 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder vind je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Meldert.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Klik dan door naar onze vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij erkende installateurs. Zo kan men zonder problemen snel specialisten, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €50
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €850
Waterontharder (elektrisch)V.a €1060
Onthardingstabletten€25 voor 50 kilo
OnderhoudstarievenC.a. €80 p/jaar
MontagekostenC.a. €190
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Meldert?
De hardheid van het leidingwater in Meldert komt uit op ong. 23,52 dH. Dit cijfer in de provincie Vlaams Brabant is ongeveer 16,91 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere efficiëntere warmteoverdracht en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij vinden dat je met name een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan prettige douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, een super zachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Voor kalkvrij water transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongemaakt middels natrium. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone installatie is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Meldert.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie