Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Herk-De-Stad

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, koffie of thee dat bitter smaakt of geïrriteerde huid? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 19,60 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterverzachter in Herk-De-Stad heeft als effect water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze pagina vind je nuttige info info over de waterontharders: wat is het, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 19,60 dH in Herk-De-Stad.
 • Dit kan leiden tot problemen als kalkstrepen op glas en lak en verstopte leidingen.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: kalkvrije leidingen, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €320 per jaar.

Klik door naar: Tips bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid Herk-De-StadFunctioneringGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteHerk-De-Stad
Postcode3540
Gem. Gasverbruik M33.335 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4950 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Pluspunten van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Strepen op je ruiten.
 • Te veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Herk-De-Stad

Heb je in huis last van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt of kalkaanslag op kranen en tegels? Flink wat huishoudens nemen een innovatieve waterontkalker. Zo’n installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, lekkerdere koffie en thee en een beter presterende CV-ketel. In en rondom gemeente Herk-De-Stad werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Herk-De-Stad was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goedkoopste ontharder.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatje CV-ketel zuiniger werkt.
Levensduur apparatenApparatuur zoals waterkokers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals waterkokers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Herk-De-Stad?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Herk-De-Stad. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt een besparing op gas- en stroomverbruik en heerlijk zachte kleding. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Herk-De-Stad heeft een gemeten waterhardheid van 19,60. Dit houdt in Erg hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is nogal subjectief.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere efficiëntere warmteoverdracht, minder last van een droge huid en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Niet vergeten: dit soort water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Herk-De-Stad

De waterhardheid van het water in Herk-De-Stad ligt op ong. 19,60 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Erg hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-herk-de-stad-3540

Populaire merken en modellen

 • General electric GE-45HF
 • Judo Judomat Kompakt 30 M-KB
 • Watergenius Blue Line Basic
 • Apic Zetes junior
 • BWT AQA smart

Hoe werkt een waterontkalker?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Alleen, hoe kan dat? De moderne waterverzachters (van merken zoals Tapworks) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zodoende ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Herk-De-Stad reduceer je de dH waarde van 19,60 naar een gezonde 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de onthardingshars verzadigen. 4 keer per maand gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Wij differentiëren twee types: Elektronische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een gunstige prijs, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €860.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. Beschikbaar vanaf €1025.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €350,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van een extra cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Herk-De-Stad.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Wij koppelen je aan specialisten voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €110 voor een magnetische ontharder tot wel €1900 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, het aantal cilinders en de inhoud van het systeem. Naast deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €660, zonder installeren. Een geavanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1100 en €1700 inclusief inregelen. In de tabel hieronder achterhaal je de geschatte kosten van een waterverzachter in Herk-De-Stad.

Overweeg je om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Maak nu gebruik van onze waterontharder-vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en zonder kosten installateurs, type ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €80
Mechanische waterontharderVanaf €770
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €970
Onthardingszout€40 voor 75 kg
OnderhoudscontractV.a €160 per 12 maanden
InstallatieBegint bij €275
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Herk-De-Stad?
De hardheid van het kraanwater in Herk-De-Stad ligt rond de 19,60 dH. De waarde in de provincie Limburg schatten we op 13,12 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
In de basis geldt: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je bovenal een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Bijvoorbeeld minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, een glanzende vaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit regelt men doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium deeltjes worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt via geplande regeneratie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt op basis van elektromagnetisme. De werking van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een goede reiniging is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Herk-De-Stad.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: lager stroom- en gasverbruik, een betere smaak van het water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op bestek en servies, kleding blijft langer mooi, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie