Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Houthalen-Helchteren

Heb je last van kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, verstopte leidingen of irritaties aan de huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6,72 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Houthalen-Helchteren leidt tot water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze pagina bekijk je belangrijke informatie met betrekking tot waterontharders: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 6,72 dH in Houthalen-Helchteren.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals droge haren na een douchebeurt en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn kalkvrije leidingen, betere smaak van water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €290 per 12 maanden.

Direct naar: De juiste waterverzachter kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid Houthalen-HelchterenTechnische detailsGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteHouthalen-Helchteren
Postcode3530
Gem. Gasverbruik M33.330 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4900 kWh
Gem. Waterhardheid6,72 dH

De voordelen van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Besparing op de energierekening.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Bittere smakende thee.

Gratis offertes voor een waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Houthalen-Helchteren

Zit jij thuis ook met huidirritaties of kalkstrepen op glas en lak? Een groeiend aantal Belgen installeren een handige waterontkalker. Een dergelijke installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, lekkerdere koffie en thee en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de gemeente Houthalen-Helchteren opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Houthalen-Helchteren hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Tevens relevant: Beste ontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals wasmachines hebben minder last van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Houthalen-Helchteren?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Houthalen-Helchteren. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel een lager stroom- en gasverbruik en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Houthalen-Helchteren heeft een geschatte waterhardheid van 6,72. Dit houdt in Normaal water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is erg persoonlijk.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld structureel lagere energiekosten, betere smaak van water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Houthalen-Helchteren

De waterhardheid van het drinkwater in Houthalen-Helchteren bedraagt circa 6,72 dH. We kunnen stellen dat het water Normaal water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6,72 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,14 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-houthalen-helchteren-3530

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • General electric GE-26HI
 • Judo Quicksoft-C
 • Watergenius HWS 2500
 • Apic Zetes
 • BWT AQA Perla Duo

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als North Star) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op basis daarvan vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Houthalen-Helchteren verlaag je de dH waarde van 6,72 naar een Dh van ongeveer 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is wordt berekend a.d.h.v. het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Wij differentiëren twee installaties: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een laag tarief, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €775.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Belangrijke pluspunten zijn: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. De nadelen zijn: een hogere prijs, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1100.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €440,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van een installatie met 2 cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) tijdelijk geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Extra handig bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Houthalen-Helchteren.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Neem contact op met product-specialisten voor montage.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De investering van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €160 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1800 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. In aanvulling op deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van waterontharders beginnen vanaf ongeveer €670 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerd systeem heeft een prijskaartje tussen de €1475 en €1800 inclusief inregelen. In het volgende schema bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Houthalen-Helchteren.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en bekijk actuele kosten bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij makkelijk en vandaag nog specialisten, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €125
Waterontharder (mechanisch)V.a €770
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1130
Onthardingstabletten€15 per 25 kilo
OnderhoudskostenCirca €150 per 12 maanden
MontageBegint bij €220
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Houthalen-Helchteren?
De hardheid in Houthalen-Helchteren schatten we op 6,72 dH. De waarde in de provincie Limburg is gemiddeld 13,12 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als een glanzende vaat en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan minder huidirritatie na het douchen, betere smaak van water, een glanzende vaat en minder schrobben en poetsen. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door middel van het regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde machine is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Houthalen-Helchteren.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: efficiëntere verwarming, smaakvol water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, altijd een schone en zachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie