Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Berbroek

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, strepen op de ramen, verstopte leidingen of een irriterende huid? De kans is groot dat dit komt door erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 19,60 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterverzachter in Berbroek resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Hier vind je nuttige info info over verschillende soorten waterontharders: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 19,60 dH in Berbroek.
 • Hierdoor ontstaan problemen als eczeem klachten en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, betere smaak van water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €295 per jaar.

Direct naar: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid BerbroekZo werkt een waterontharderDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteHerk-De-Stad
Postcode3540
Gem. Gasverbruik M31.590 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3550 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Lekkere watersmaak.
 • Lagere energiekosten.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Berbroek

Heb je last van dichtgeslibde leidingen of aanslag op servies? Steeds meer huizenbezitters kiezen voor de installatie van een slimme waterontkalker. Een dergelijke installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op douchekop, besparen op schoonmaakmiddelen, kleding en ander textiel gaat langer mee en structureel lagere energiekosten. In de gemeente Herk-De-Stad werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Berbroek was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Goedkoopste verzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter geleid wordt.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals waterkokers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasdrogers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Berbroek?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Berbroek. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor maandelijks lagere energiekosten en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Berbroek ontvangt een waterhardheid van 19,60. Dat betekent Erg hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid reduceren is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan apparatuur gaat langer mee, een glanzende vaat en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Berbroek

De waterhardheid van het drinkwater in Berbroek is ongeveer 19,60 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Erg hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-berbroek-3540

Vergelijk vakmannen in de buurt

Populaire merken en modellen

 • Apic Heracles
 • Watergenius HWS 2500
 • Kinetico Mini KB
 • Euro Combi 10 Fleck
 • Culligan Medallist 910

Hoe werkt de waterontkalker?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat precies? De meeste waterverzachters (van bijv. Delta) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op deze wijze ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Berbroek reduceer je de dH waarde van 19,60 naar een zachte 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Wanneer het apparaat filtert raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. De harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We onderscheiden twee machines: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €810.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1200.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €450,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van de 2e cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Berbroek.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Dit loopt van €90 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1750 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in waterontharders starten bij €830, exclusief installatiekosten. Een slim systeem zit ergens tussen de €1475 en €2100 inclusief inregelen. In het overzicht hieronder bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Berbroek.

Overweeg je om een waterontkalker in je huis te installeren? Maak nu gebruik van de offerte vergelijker en check de huidige tarieven bij de beste installateurs. Zo kan men eenvoudig snel monteurs, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €70
Waterontharder (mechanisch)V.a €780
Elektrische waterontharderV.a €1060
Onthardingszout€15 voor 25 kilo
Onderhoud (indicatie)Vanaf €95 per beurt
PlaatsingskostenBegint bij €150
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Berbroek?
De hardheid van het kraanwater in Berbroek is doorgaans 19,60 dH. De referentiewaarde in de provincie Limburg ligt op 13,12 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere verlaging van de maandlasten voor energie en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Natuurlijk is het zo dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt voor het comfort. Denk hierbij aan een minder droge huid, fris kraanwater, zachter wasgoed en minder poets- en boenwerk. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze hars. In een andere cilinder wordt het filter schoongespoeld via een natriumoplossing. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. Het effect van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Modellen met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigd apparaat is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Berbroek.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: lagere stookkosten, lekker water uit de kraan, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, stukken minder last van kalkaanslag, zachter wasgoed, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie