Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Schulen

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, aanslag op servies, dichtslibbende waterleidingen of huidirritaties? Dat is doorgaans toe te schrijven aan een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 19,60 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Schulen heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Via onze adviseurs check je praktische informatie aangaande waterontharders: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 19,60 dH in Schulen.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld onnodig veel zeepverbruik en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €260 op jaarbasis.

Direct naar: De juiste waterverzachter kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid SchulenHoe functioneert zo’n installatie?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteHerk-De-Stad
Postcode3540
Gem. Gasverbruik M31.600 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3650 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

De voordelen van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Bittere smakende thee.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Schulen

Wil jij ook af van slecht werkende huishoudelijke apparaten en/of kalkaanslag op de verwarmingselementen? Flink wat huishoudens kiezen voor de installatie van een professionele waterontkalker. Deze installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, lekkere watersmaak en een verlaging van de energielasten. In de gemeente Herk-De-Stad kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Schulen gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Beste waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals Quookers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen koffiezetapparaten. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Schulen?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Schulen. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot betere smaak van water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Schulen heeft een geschatte waterhardheid van 19,60. Concreet: Erg hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan lagere energiekosten, heerlijk zachte kleding en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Opmerking: water met deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Schulen

De waterhardheid van het leidingwater in Schulen is om en nabij de 19,60 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Erg hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-schulen-3540

Vind een vakman in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • AquaCombi AquaCell
 • Watergenius Blue Line Advance
 • Kinetico Premier Compact HF
 • Euro Combi 20 Fleck
 • Delta Arenal

Technische uitleg werking waterontkalker

Het moge duidelijk zijn: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Culligan) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door wat daar gebeurd ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Schulen voer je de dH waarde terug van 19,60 naar een Dh van ongeveer 3. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een periode zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Het regenereren is erg belangrijk. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte hangt af van aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Er bestaan twee soorten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €750.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een populair model vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1150.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is circa €440,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van een ontharder met dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Schulen.

Een woning zonder kalkaanslag?

Kom in contact met erkende adviseurs voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een waterontkalker lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €115 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €2025 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €770 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerd apparaat ligt qua kosten tussen €1625 en €2250 inclusief plaatsing. In onderstaande schema tref je de geraamde kosten van een waterverzachter in Schulen.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Open onze online offerteservice en vraag prijsoverzichten aan bij erkende installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en vandaag nog merken, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €150
Waterontharder (mechanisch)V.a €860
Elektronische waterontharderC.a. €910
Zout€50 voor 100 kilo
OnderhoudstarievenBegint bij €95 per beurt
InstallatiekostenRond de €150
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Schulen?
De waterhardheid in Schulen is ongeveer 19,60 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg ligt rond de 13,12 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: lager energieverbruik en geen kalkaanslag in de badkamer.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je altijd een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan een zachte huid en droog haar, fris kraanwater, een glanzende vaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een eventuele tweede cilinder wordt het hars schoongespoeld door zouttabletten. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Machines met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Schulen.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: verlaging van de maandlasten voor energie, lekkerdere koffie en thee, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zachter wasgoed, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie