Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Zonhoven

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, strepen op de ramen, koffie of thee dat bitter smaakt of een droge huid? Waarschijnlijk komt dat door te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 8,40 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterverzachter in Zonhoven resulteert in kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal bekijk je uitgebreide info over de waterontharders: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 8,40 dH in Zonhoven.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere strepen op de ramen en een inefficiënte CV-ketel.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: een beter presterende CV-ketel, water met een lekkere smaak en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €250 per 12 maanden.

Lees verder over: Waterverzachter kooptipsPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid ZonhovenHoe werkt het?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeenteZonhoven
Postcode3520
Gem. Gasverbruik M33.325 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4850 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

Het effect van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Strepen op de ramen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Zonhoven

Heb je in huis last van geïrriteerde huid of minder lekker water uit de kraan? Steeds meer woningeigenaren bestellen een handige waterontkalker. Deze installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, smaakvol water en een efficiëntere verwarming. In de gemeente Zonhoven kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Zonhoven wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Ontkalker informatie.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Levensduur apparatenApparatuur zoals vaatwassers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Zonhoven?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Zonhoven. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel een mooie besparing op de energierekening en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Zonhoven ontvangt een waterhardheid van 8,40. Concreet: Normaal water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verlagen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere lager energieverbruik, smaakvol water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Zonhoven

De waterhardheid van het leidingwater in Zonhoven ligt op ong. 8,40 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Normaal water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-zonhoven-3520

Vind een vakman in de buurt

Veel gekozen merken

 • General electric GE-18C
 • Judo Quicksoft Uno
 • Watergenius HWS 1500
 • Apic Heracles junior
 • BWT AQA life

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterverzachters (van merken zoals Aqua Service) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op basis daarvan vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Zonhoven verlaag je de dH waarde van 8,40 naar een gezonde 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De hoeveelheid zout wordt bepaald door grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Innovatieve harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We onderscheiden twee installaties: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstige prijs, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Je koopt zo’n machine al vanaf €760.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en brede mogelijkheden. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1050.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €450,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van de 2e cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) niet de beschikking tot zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Vaak gekozen als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Zonhoven.

Overal en altijd zacht water in huis?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor montage.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Dit loopt van €130 voor magnetische ontharders tot ruim €1850 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van het model, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter. Behalve deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €830, exclusief installatiekosten. Een goed systeem kost gemiddeld tussen de €1125 en €2125 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder check je de huidige kosten van een waterverzachter in Zonhoven.

Weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Probeer dan onze handige offerte-service en achterhaal de prijzen bij professionele installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en gratis experts, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €65
Waterontharder (mechanisch)Rond de €880
Elektronische waterontharderV.a €920
Zout€15 per 25 kilo
OnderhoudstarievenV.a €100 op jaarbasis
PlaatsingCirca €180
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Zonhoven?
De hardheid van het kraanwater in Zonhoven schatten we op 8,40 dH. De referentiewaarde in de provincie Limburg bedraagt 13,12 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag in de badkamer.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan comfortabel douchen, zacht en fris water, zijdezachte kleding en veel minder poetsen in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium bestanddelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd via een natriumoplossing. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schoon apparaat wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Zonhoven.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. verlaging van de maandlasten voor energie, een lekkere watersmaak, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding blijft langer mooi, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie