Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Esch

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, water met een vreemde smaak of een erg droge huid? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.89 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Esch zorgt voor water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Op dit portaal vind je belangrijke info over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.89 dH in Esch.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals een witte aanslag op het glaswerk en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: lagere energiekosten, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €270 op jaarbasis.

Lees verder over: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid EschWerkingKostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHaaren
Postcode5296
Gem. Gasverbruik M31680 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35800 kWh
Gem. Waterhardheid6.89 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Lager energieverbruik.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Bittere smakende thee.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Esch

Zit jij thuis ook met een inefficiënte hr-ketel en/of kalkstrepen op ramen? Een groeiend aantal woningeigenaren plaatsen een innovatieve waterontharder. Deze installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op bestek en servies, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zacht en smaakvol water en een lager energieverbruik. In en rondom gemeente Haaren werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterontharder laten installeren in Esch was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Zuinigste verzachter.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeDure apparatuur zoals wasmachines zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Esch?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Esch. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water biedt een mooie besparing op de energierekening en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Esch zit met een waterhardheid van 6.89. Dit staat voor matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is erg persoonlijk.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijv. efficiëntere warmteoverdracht, smaakvol water en het textiel gaat langer mee.
 • Opmerking: water uit deze categorie is niet ongezond.

Hardheid water in Esch

De waterhardheid van het water in Esch is 6.89 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.89 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,62 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-esch-5296

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Bekende modellen en merken

 • Aquatechnic Ultrasoft 6
 • Kinetico Premier Maxi
 • Erie IQsoft Eco26
 • Puricom Stratos HE15
 • Ecowater ESM 42

Technische uitleg werking waterverzachter

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua Care) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zodoende wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Esch reduceer je de dH waarde van 6.89 naar een fijne 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit percentage kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemt men regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De slimme harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijk tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: een relatief hoog zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €970.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. De belangrijkste voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. Nadelen: de tarieven, het kost stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1250.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €375,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens het regeneratieprocesgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Esch.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Wij koppelen je aan product-experts voor advies.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €135 voor een magnetische ontharder tot ruim €1600 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en de inhoud van het systeem. Buiten deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van waterontkalkers zijn zo’n €780, zonder installeren. Een luxe installatie zit ergens tussen de €1300 en €2000 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je de geschatte kosten van een waterontharder in Esch.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en bekijk actuele tarieven bij professionele installateurs. Zo kan je zonder problemen en zonder kosten merken, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €155
Mechanische waterontharderV.a €800
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1140
Onthardingszout€25 voor 50 kg
OnderhoudscontractVanaf €110 p/jaar
InstallatieBegint bij €275
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Esch?
De hardheid van het kraanwater in Esch is doorgaans 6.89 dH. De waarde in de provincie Noord-Brabant is gemiddeld 7.58 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als kalkvrije leidingen en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Globaal geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren voor het comfort. O.a. minder huidirritatie na het douchen, fris kraanwater, kleding die langer mooi blijft en veel minder poetsen in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium bouwstenen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars weer opgeladen door natrium. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Installaties met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Esch.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: een besparing op de energierekening, zacht en smaakvol water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, altijd een schone en zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie