Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Helvoirt

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, vies water of huidirritaties? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 6.89 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterontharder in Helvoirt heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Middels onze specialisten verzamel je uitgebreide informatie over de waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.89 dH in Helvoirt.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals een witte aanslag op het glaswerk en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Pluspunten: gunstig energieverbruik, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €255 per jaar.

Snel naar: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid HelvoirtZo werkt een waterontharderBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHaaren
Postcode5268
Gem. Gasverbruik M31680 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35800 kWh
Gem. Waterhardheid6.89 dH

De voordelen van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Lagere energiekosten.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een droge huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Helvoirt

Wil je definitief afrekenen met slecht functionerende apparaten en te veel schoonmaken? Meer en meer huizenbezitters bestellen een slimme waterontharder. Een dergelijk product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag meer, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zacht en fris water en een gunstig energieverbruik. In de buurt van de gemeente Haaren vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Helvoirt hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Zuinigste ontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals CV-ketels hebben minder last van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Helvoirt?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Helvoirt. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt een lagere energierekening en je hebt minder wasmiddelen nodig. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Helvoirt heeft een gemeten waterhardheid van 6.89. Concreet: matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld apparatuur die langer meegaat, water met een lekkere smaak en het textiel gaat langer mee.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Helvoirt

De waterhardheid van het water in Helvoirt bedraagt ongeveer 6.89 dH. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.89 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,62 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-helvoirt-5268

Vergelijk prijzen in de regio

Bekende modellen en merken

 • Aquarex IMP Pro 26
 • Watercompany Softflow 15
 • Fegon AquaStar 1800 ES
 • Remon Waterontharders Sava
 • Boshuis Combilux plus 150

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua Care) werken op basis van ionenuitwisseling. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door dat proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Helvoirt verklein je de dH waarde van 6.89 naar een fijne 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door grootte van het huishouden, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een schappelijke tarief, 0 energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €925.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een vaak gekozen systeem vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, het kost stroom en meer kans op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1150.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is circa €370,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van meerdere cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) tijdelijk geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Helvoirt.

Jouw hele huis kalkvrij?

Kom in contact met product-experts voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Van €105 voor magnetische ontharders tot meer dan €1575 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, het aantal cilinders en de omvang van het systeem. Buiten deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in ontharders beginnen vanaf ongeveer €760, exclusief installatiekosten. Een geavanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1100 en €1950 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder achterhaal je de geraamde kosten van een waterontharder in Helvoirt.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Kies dan nu voor onze online offerteservice en vraag prijzen op bij regionale installateurs. Op deze manier kun je makkelijk snel specialisten, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €60
Waterontharder (mechanisch)Circa €760
Elektrische waterontharderV.a €990
Reinigingszout€45 per 100 kg
OnderhoudskostenC.a. €80 per jaar
PlaatsingBegint bij €225
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Helvoirt?
De waterhardheid in Helvoirt is gemiddeld 6.89 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Brabant is gemiddeld 7.58 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en geen kalkaanslag in de badkamer.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn dan ook van mening dat je met name een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Zoals een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en minder poets- en boenwerk. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium onderdelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door zout. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Machines met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigd apparaat is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Helvoirt.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, niet langer last van kalkaanslag, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie